Torsdag

 
 
Den kunde ha smakat bättre -- den kunde ha smakat mer -- men lite stolt är jag ändå. Det är inte många gånger jag lyckas baka/laga till någonting som är ätbart första gången jag testar på det. 
 
Jag har verkligen haft fullt upp idag -- från början till slut.
Visserligen gjorde jag ett medvetet val där, så jag kan inte klaga. Det är inte heller någonting jag skulle få för mig att göra; jag har sovit så bra de senaste nätterna att... För att vara helt ärlig är jag lite smått orolig över att jag inte ska kunna sova nu i natt, men jag hoppas inte det. I vilket fall som helst har jag varit energisk hela dagen.
Inom loppet av tre timmar hade jag vaknat, duschat och gjort mig i ordning, ätit lite frukost, handlat, förberett en äppelkaka och slängt in den i ugnen, diskat undan en del och börjat tillaga lunch. 
Det var bara de tre första timmarna. Efter att ha ätit lunch var det bara att ställa sig att laga middag inför kvällen; jag jobbade nu under kvällen och behövde matlåda. 
 
Jag hoppas som sagt att jag ska kunna sova i natt. Dels för att jag ska upp "tidigt" imorgon (tidigt för att vara min lediga dag), men också för att jag känner mig riktigt utmattad nu; jag kan inte påstå att jag behöver känna mig mer utmattad imorgon, än vad jag gör nu, p.g.a. sömnbrist. 
En del av mig tänker att det inte ska vara några problem med att somna nu när jag är allt annat än rastlös, men jag vet också att fysisk utmattning inte är detsamma som "mental utmattning". Jag vet att bara för att jag haft en hektisk dag betyder det inte att min hjärna fått den stimulans den behöver. 
Jag inser hur arrogant det låter, vilket inte alls var meningen, men jag har märkt att jag sover som bäst när jag skrivit som mest eller när jag läst som mest. Det är det som gjort att jag sovit så bra de senaste nätterna; jag har läst minst 100 sidor dagligen den senaste veckan. Det finns ett undantag, och det var också den natten jag sov tre, fyra timmar. 
Egentligen borde jag gå och läsa, men paradoxalt nog gör det mig sömnig. Jag blir sömnig av att läsa, men om jag inte läser tillräckligt mycket kan jag inte somna... 
 
Förlåt att inlägget blev tråkigt, men till mitt försvar är jag inte rolig.
God natt!

Name:
Kom ihåg mig?

Email:

Website:

Comment: