Ljuva höst

Det må vara kyligt -- det är rent utav kallt om nätterna -- men jag tycker ändå att det är, tja, underbart. 
Jag älskar alla årstider och skulle inte kunna tänka mig att leva utan dem. Jag kan inte tänka mig att flytta till någon plats där det är sol och värme året om, utan någon riktig vinter med snö och kyla. Jag skulle definitivt inte kunna flytta till någon plats där hösten inte framträder med alla sina färger.
Jag antar att det är det som gör mig lite smått irriterad, och ledsen, när så många klagar över kylan och att de längtar till sommaren. Framför allt när dessa personer inte har någon jacka på sig. 
 
 
Vi början av varje ny årstid ser jag till att verkligen njuta. Jag ser till (jag försöker åtminstone, om inte annat) att ta till mig så mycket av allt som jag sett fram emot som möjligt, för sedan spenderar jag mycket tid till att se fram emot nästa årstid. Det är inte så att jag slutar njuta av hösten efter två veckor för att börja se fram emot vintern, men jag gillar att ha någonting att se fram emot. Vad som är ännu bättre är när årstiderna når mina förväntningar. 
 
Jag vet att jag är tråkig som skriver om detta varje år, men till mitt försvar får jag stå ut med en massa klagande år ut och år in. Av allt man kan klaga över, väljer man att klaga över vädret och klimatet. Ja, jag förstår irritationen när tåg ställs in p.g.a. än det ena och än det andra (är det inte löv på tågspåren som ställer till det, så är det frost, is och/eller snö), men det har inte så mycket med årstiderna i sig att göra. När det kommer till klimatet finns det inte mycket att göra åt. Framför allt inte i ett land som Sverige; Sverige har aldrig haft färre än fyra, tydliga, årstider, så det bör inte komma som en överraskning att det blir kyligare ju närmre december/januari man kommer. Det bör inte heller komma som en överraskning när det blir snö i december. 
 
Vi har haft en rätt varm höst ändå, måste jag säga. Värmen har kommit i perioder vilket har varit det värsta för mig; det är trots allt när värmen rört vidare som kylan kommit, och det har inte skett successivt. Men trots de där vändningarna har det varit svårt att ogilla den här hösten. 
Och samma sak brukar jag tycka om hösten. Det är svårt att ogilla den när man tittar ut och ser så många färger. Framför allt när solen är framme. Det är svårt att ogilla hur luften blir frisk och hur det blir möjligt att andas (säg vad ni vill om sommaren, men luftfuktigheten är inget att leka med). Jag kan hålla med om att det är jobbigt om mornarna då det fortfarande är mörkt ute när man ska upp tidigt för att ta sig till jobbet (det är svårt att vakna till när det är så pass mörkt som det är), men samtidigt gillar jag att man har chansen att vara vaken när solen börjar röra sig upp. Det är någonting jag också gillar med vintrarna, men det är något speciellt när det sker på hösten. Kanske beror det på att man inte behöver oroa sig över att förfrysa även med en massa kläder på, vad vet jag. 
 
Nej, jag älskar verkligen hösten.
 
Postat av: Rinki

Jag gillar verkligen hösten, med färger och sådant. Dessvärre blir jag grymt påverkad av färre soltimmar, vilket kan ha med gener och sådant att göra. Så dagar som idag, när det mest varit blött och grått ute, så har jag plötsligt noll energi och vill gömma mig under täcket. Men älskar soliga höstdagar med sprakande färger.

Sv: Oj, ska försöka svara pedagogiskt här. Jag förstår vad du menar, leksakstillverkare borde verkligen ha utvecklats lite mer nu. Och att hela tiden spela på dessa stereotyper är så fantasilöst och tröttsamt att jag blir lite smått galen.

Precis som du skriver så är det väl inget fel på rosa i sig, men måste Alla typiska "tjejgrejer" vara just rosa eller pastelliga? Som du skriver så är blått populärt bland såväl killar som tjejer för att inte tala om solgult, rött och grönt...mer neutrala färger. Eller färger som uppfattas som mer neutrala i alla fall.

Som jag skrev i inlägget så anser jag att leksaksföretagen inte tar till sig makten som de faktiskt besitter, kreativiteten de skulle kunna använda för att gå utanför dessa stereotyper. Men dessvärre så vill de sälja saker och anser att detta nog fortfarande är det mest effektiva sättet...

Jo, precis man vill tillhöra. Men också kunna ha ett val, så ser jag det i alla fall. Min mamma kan ändå välja att förhålla sig till sitt hemland, som hon ändå bodde i sina första 28 år och där ingen ifrågasätter hennes identitet/nationalitet. Men hon kan välja att förbi se det och känna sig mer svensk, om hon vill, eller ingetdera. Men att inte ha det valet, att känna sig som att folk stämplar en oavsett, det känns jobbigare. Om du förstår vad jag menar?

Tack gumman, för ditt stöd, det betyder mycket. En dag kanske jag orkar att gå in på alla dessa detaljer och allting som har varit rörigt, eller inte, jag vet inte. Men ses gärna någon dag när allting börjat lugna sig lite mer. Jag har nog sparat båda dina nummer, så testar att messa vid tillfälle.

Puss och Kram, hoppas att din helg varit bra!

2013-10-20 @ 20:36:11
URL: http://rhulth.wordpress.com

Name:
Kom ihåg mig?

Email:

Website:

Comment: