Tillbaka på banan

Efter att ha varit sjuk några dagar, och efter att i några dagar mått illa av tanken att stå och laga mat/baka, känner jag nu att jag är tillbaka.
Visserligen har jag varken lagat mat eller bakat idag, men det blir det av imorgon. 
Just tidigare idag gillade jag inte alls tanken på att stå och hålla på vid spisen, men nu på kvällen har pirret i fingrarna kommit tillbaka och jag ser fram emot imorgon när jag kan skiva upp grönsaker igen. Jag har rent utav tittat genom en rad olika recept för att få inspiration och jag känner att jag lyckats. Jag har känt ett tag att jag hamnat i samma bana när det gäller mat, vilket gjort att det känts tråkigt och rutinmässigt. Rutiner kan vara bra till viss del, framför allt om man känner att allt runt omkring en håller på att rasa samman. I det läget kan vissa rutiner kännas tröstande då det finns något i ens liv som inte förändrats. 
Det var länge sedan jag kände på det viset. Nu har rutiner en tendens att tråka ut mig.
När rutinerna nått ens matvanor... Tja, då har det, i mitt fall, gått för långt.
Det är när jag håller på med mat som jag blir som mest inspirerad. Jag har aldrig sett mig som en kreativ person, vilket alltid fått mig att skratta när jag läst beskrivningar om Lejonets karaktärsdrag. Min lillasyster avbröt mig när jag började skratta åt det och sade att det stämde. Hon påpekade att min kreativitet ligger i min matlagning. 
Det må inte alltid gå bra för mig när jag lagar mat, men jag måste ändå medge att hon har rätt där, hur självgod jag än må låta. Jag läser många recept, men jag följer dem sällan. Ett bra exempel på detta är min indisk inspirerande linsgryta bestående av krossade tomater, morötter, spenat, körsbärstomater, sambal och huvudingrediensen -- linser.
Grundreceptet var en indisk böngryta med fänkål, krossade tomater och stora, vita bönor.
 
Så ja, min främsta inspiration ligger i min matlagning. 
Många gånger orkar jag inte ens med tanken på att laga mat, men så fort jag kommit in i det känner jag (många gånger) att jag hittat tillbaka till mig själv. Att laga mat är ett bra sätt för mig att varva ner. 
 
Så imorgon är det nya tag som gäller. 
Laga mat ska jag definitivt göra. Baka är något jag ska försöka hinna med. 
Att jobba är ytterligare en sak jag definitivt ska göra.
Just det sistnämnda är någonting jag ser fram emot. Inte bara för att jag (fortfarande) trivs och inte bara för att jag kommer träffa en av mina kollegor som mer eller mindre älskar när jag får för mig att baka, men också för att jag inte orkar vara instängd längre. Jag tog en promenad igårkväll för att bli kvitt min rastlöshet och jag tog en idag för att kunna njuta av solen, men jag behöver vara hemifrån mer än en halvtimme. 
 
Det är svårt att inte vara glad och optimistisk när man har så mycket att se fram emot :)
 

Name:
Kom ihåg mig?

Email:

Website:

Comment: