Vad jag sysslar med om dagarna

 
Chokladmuffins, med apelsin, toppad med grovhackad mörkchoklad
 
Inte bara var jag ledig igår, men jag har varit ledig från jobbet idag också och även imorgon kommer jag vara ledig. På fredag jobbar jag igen -- det passet kommer bli allt annat än roligt/avslappnande, men det gör inget för jag har hela helgen för mig själv. Om inte annat är det det jag hoppas på. Jag trivs på mitt jobb, men det spelar ingen roll hur mycket man trivs med det man gör om man känner att man nått sin gräns. Jag tror jag nådde den redan förra veckan, och jag vet med mig själv att jag behöver vila upp mig rätt ordentligt för att komma upp på fötter igen. Det sista jag vill är att gå in i väggen igen. 
Men det kommer inte bli mycket till vila de kommande veckorna. Förhoppningsvis blir det på ett bra sätt. 
Jag håller nämligen på med... Jag antar att man kan kalla det för ett litet projekt. 
En av mina kollegor är rätt förtjust i mina maträtter och bakverk, så jag hade tänkt sätta ihop en egen liten receptbok till hennes födelsedag. Hon fyller år om ett litet tag, men jag vill att hon ska få sin present så nära sin födelsedag som möjligt. Att den kommer bli försenad är jag väl medveten om, men jag tror att det kan bli bra i slutändan. Inte bara tror jag att hon kan tycka om den (jag hoppas i alla fall på det), men det kan vara bra för mig också. Jag älskar att laga mat och att baka, så jag kommer definitivt ha någonting att se fram emot ett tag framöver, och jag får en utmärkt chans att använda mig av min kamera igen (man kan trots allt inte ha en receptbok utan bilder, eller vad säger ni?). Samtidigt kan det bli ett utmärkt tillfälle för mig att leta upp lite olika recept och göra en egen tolkning av dem.
 
Det finns dock en sak jag måste erkänna:
Att sätta ihop en receptbok kan vara riktigt tråkigt. 
Jag trodde faktiskt inte att jag skulle säga det, men jag har tröttnat på att gå igenom ingredienserna jag använder mig av i min mat. Visserligen borde jag inte vara så här pass förvånad -- att skriva upp listor efter listor på ingredienser känns monotont, och att skriva vad som ska göras steg för steg får mig bara att känna mig nedlåtande. 
 

Name:
Kom ihåg mig?

Email:

Website:

Comment: