Alla dessa skönhetstips

Om man intresserar sig för smink, hud- och hårvård och dylikt, är det en sak.
Det har man all rätt att vara, men om det är någonting jag fortfarande har svårt för så är det just skönhetstips. Jag kan inte tala för killar, men jag kan säga att man har alltför många saker att tänka på som tjej.
Och många gånger är det just det det kommer tillbaka till; utseendet.
Det är någonting jag tagit upp tidigare -- att det inte spelar någon roll att jag är ambitiös av mig som person, eller att jag bryr mig om andra då jag ändå inte är tillräckligt söt. Det är någonting jag accepterat, men det betyder inte att det inte känns när det kommer på tal. Oavsett om man tycker om mitt utseende eller inte är jag trött på att bli sedd för det. Utseende är det första man lägger märke till hos en person, men därefter gör man ett val att försöka se personen. Är det verkligen någonting man gör när man hellre tipsar mig om hur jag på bästa sätt ska sminka mig istället för att rekommendera böcker? Ja, jag är väl medveten om att inte alla gillar att läsa, men samtidigt är det någonting man lär sig väldigt snabbt om mig; Om man valde att försöka se mig som den jag är istället för den jag "borde" vara skulle det inte dröja länge innan man insåg att jag föredrar att läsa framför att sminka mig. Har jag inte läst på en vecka är det något som inte stämmer på samma sätt som man vet att något inte stämmer om jag sminkar mig två gånger inom loppet av samma vecka. 
 
Vad jag snabbt tröttnar på när man ger mig alla dessa skönhetstips är inte bara att det får mig att bli illa till mods. 
Att få höra att man borde sminka sig för att se finare ut kan smälla till min självkänsla. Tänk er själva att flera gånger få känna att man är otillräcklig bara p.g.a. sitt utseende. Mer än så, tänk att flera gånger känna att andra försöker säga att man kommer få det så mycket bättre bara man gör sig lite finare. På vilka sätt skulle det vara bättre? Bara för att man ser lite finare ut betyder det inte att alla ens problem försvinner. Man har fortfarande sin vardag att ta itu med. Ens laster som påverkat en försvinner inte heller med ett svep. Det som kan hända är att man får lite fler blickar på sig, och vad hjälper det på en skala? Vad hjälper det när man blir sedd för en fasad mer för sin person?
Det jag blir mest irriterad över är att... I mitt fall har vissa en sådan klar bild av hur jag skulle kunna se ut -- av hur jag borde se ut. Och tydligen borde jag sminka mig oftare, jag borde klippa och färga håret (mer än så har jag fått höra att jag borde strunta i att donera håret -- vilket jag hoppas kunna göra om bara några månader -- och att jag överdrivit det hela och att jag därför borde sluta upp med det), att jag borde noppa ögonbrynen, att jag borde ha andra typer av kläder på mig då jag hållt mig till samma stil i så många år...
För det första är det inte en bild av mig de har. Börjar man se mig för den jag borde vara istället för den jag är har man problem, om ni frågar mig. För det här sträcker sig längre än "Den där skjortan är så osmickrande på dig, testa den här istället". Vill man ändra på min stil, och om man är så pass tydlig med det som vissa har varit, då har man verkligen problem med hur jag ser ut. Det är i det läget som en del av mig bara vill säga "Om du har sådana problem med mig behöver du inte titta på mig". 
 
Nu kom jag, som vanligt, av mig.
Det jag funderar mer på är vad alla dessa skönhetstips är till för; Är de till för att tipsa personer hur man på bästa sätt kan lyfta fram sina bästa drag så att man kan känna av en växande självkänsla, eller är de helt enkelt tips på hur man ska göra sig finare för omgivningen, så att dessa kan få sig en fin utsikt mellan varven?
 

Name:
Kom ihåg mig?

Email:

Website:

Comment: