Enkelt och gott

 
 Kvällens middag bestående av främst kyckling.
Jag tror faktiskt inte att jag lagat någonting godare än detta tidigare
 
Jag älskar att laga mat, men inte ens jag har tålamodet att stå i köket i flera timmar. 
Det finns riktigt goda maträtter som skulle vara roliga att testa att laga till, men när man ska låta maten stå i ugnen i några timmar tar till och med jag (som sagt var) avstånd. 
Det handlar dels om jobbet. Jag har många kvällspass, vilket ger mig utrymme att laga mat under dagen, men jag hinner då inte laga mat i flera timmar. 
För att vara helt ärlig handlar det också om att jag inte gillar tanken att behöva ställa mig och laga till middag redan på eftermiddagen för att det ska bli klart i tid. Jag vet inte varför, men det är inte en tanke som tilltalar mig ens när jag är ledig.
 
Att slänga ihop några enkla ingredienser är lite av min specialitet. 
Jag kan inte påstå att jag är bra på att laga mat, men det jag tillagar är fullt ätbart (till främsta del). Om det är någonting jag lärt mig är det att man inte behöver "märkvärdiga" varor för att få till en bra (läs ätbar) rätt. Bara att tillaga ett gäng grönsaker kan göra en hel del.
 
Just den här rätten tog, liksom mycket annat jag lagar, inte mer än en halvtimme.
Jag stekte upp kycklingfiléer, som jag skurit upp i mindre bitar, tillsammans med gullök, vitlök, gul och röd paprika, tomater och en finhackad chilifrukt. Man får krydda med salt, svartpeppar, vitpeppar, paprikapulver, koriander, spiskummin och lite cayennepeppar för att få mer smak, men allt som allt är det väldigt enkelt. 
Därefter är det bara att servera med tortillabröd och sallad (jag valde även att slänga på lite mozzarella -- lite annorlunda, men det funkade). 
 
Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Matlagning behöver inte bestå av mycket jobb, om det inte är något man är ute efter. 
Jag hoppas att jag inte låter alltför nedlåtande nu, men... För att vara helt ärlig tycker jag att det är synd att så många, om man tänker rent generellt, kring min ålder som inte lagar mat. Många tycker att det är tråkigt, men där har jag ett tips -- musik. Om musik kan få mig att städa kan det få andra att laga mat.
Att jag inte har städat mitt rum kan vi förbise.
Att det skulle vara svårt, tja, vissa rätter är svårare än andra. Börja med någonting enkelt. 
Ett annat tips är att söka runt på Google. Jag tycker faktiskt att det är bättre det än att följa recept från receptböcker. Den främsta anledningen är att man kan ta del av andras recensioner av receptet, och många gånger kan man få andra tips. 
 

Name:
Kom ihåg mig?

Email:

Website:

Comment: