Bra start på veckan

 
Finns det något som är så underbart enkelt och gott som scones?
 
Dagen må ha börjat sent för min del, men den började bra.
Om inte annat började jag och mamma prata om bakning, och på något vänster slutade det hela upp med att jag ställde mig och bakade just scones. 
 
ca 7 dl mjöl
4 tsk bakpuver
1 tsk salt
3 dl mjölk
1 dl flytande margarin
 
Ugnstemp. 250 grader
 
Börja med att sätta på ugnen, och rör därefter ihop de torra ingredienserna i en bunke (använd 6½ dl av mjölet -- vänta med resten till senare).
Tillsätt mjölken och margarinet och arbeta ihop till en deg. Rör under tiden ner resten av mjölet, lite i taget, för att få till en slät deg snarare än en stor, kletig boll. På det här sättet, har jag märkt, blir det lättare att undvika att brödet blir torrt då man inte riskerar att ha i för mycket mjöl. Man vet att man inte behöver ha i mer mjöl när degen inte fastnar på fingrarna när man arbetar med den. Kort sagt: Ha inte i allt om det inte är nödvändigt.
 
Dela upp i degen i fyra lika stora delar på en plåt (gör inte samma misstag som jag var nära på att göra när jag var yngre; Glöm inte bort bakplåtspappret), gaffla och skåra som på bilden ovan och grädda mitt i ugnen i 10 min.
 
Finns det någonting enklare? Ni vet, annat än att köpa bröd och bre skivorna på direkten istället för att vänta på att det har svalnat tillräckligt mycket.
 

Name:
Kom ihåg mig?

Email:

Website:

Comment: