Mitt bland blommen

 

 
Det är underbart hur snabbt allt gått nu när värmen kommit!
För bara en månad sedan var det fortfarande snö på marken. För bara några veckor sedan var gräsen gult. Förra veckan var träden nästintill kala, och nu då? Gräsmattorna är gröna, träden börjar bli gröna och främst av allt står körsbärsträden runt om i/kring Stockholm i blom! 
 
Jag kan inte börja med att förklara hur härlig dagen har varit. 
Jag åkte (inte själv) till Luma Torg, vid Hammarby Sjöstad, för att njuta av körsbärsblommen. Jag gillar inte rosa, men till och med jag har svårt att tycka illa om det. Jag vet inte varför jag gillar det så mycket; visst, det är fint, men det är någonting mer än det. Körsbärsblommen är också ett säkert tecken på att våren är här och att försommaren börjar närma sig, men återigen finns det någonting utöver det hos blommen som jag inte kan sätta fingret på.
I vilket fall som helst valde jag att sätta mig under ett av träden medan "mitt sällskap" tog en promenad kring området. Jag kände att jag behövde lite egen tid -- att bara få vara för mig själv -- då jag inte kunnat vara det på över två veckor. 
 
Inte bara var det härligt i sig att vara själv, och att kunna ta ett visst avstånd från människor.
Jag har inget emot människor, men med tanke på att jag kommer i kontakt med så många människor på jobbet är det skönt att kunna vara för sig själv emellanåt enbart för att, på något sätt, återhämta sig. 
Som sagt var det första gången idag på över två veckor som jag kunde göra det. 
Att dessutom kunna göra det under ett tak av körsbärsblom gjorde saken betydligt bättre.
Att jag dessutom hade en bok med mig, som jag läste, gjorde saken definitivt inte sämre. 
Tänk er själva att läsa en bok ni tycker om (börja med att tänka på att det är kul att läsa). Tänk er också hur ni, efter ett tag, tittar upp från boken och möts av solen som skiner in mellan trädkronorna.
 

Name:
Kom ihåg mig?

Email:

Website:

Comment: