Gårdagen i fokus

 
 
Jag vet inte hur det var för er igår, men för min del var den riktigt bra, för att inte nämna riktigt fin!
Visst, det var lite för kallt för att jag skulle ta en ordentlig promenad (jag gick faktiskt bara i sisådär 20 minuter innan jag rörde mig mot närmsta busshållplats och åkte hem igen), men ibland går det riktigt bra att vara glad över det lilla. Om inte annat sken solen och på marken ligger fortfarande ett tjockt lager snö på marken. Det härliga är att det inte är så pass mycket snö att man behöver pulsa genom det.
 
Det var helt klart här hemma igår.
Det fanns knappt några moln på himlen, och om det är någonting jag älskar med vintern så är det när solljus träffar snön. Igår, precis som idag, var träden täckta av snö. Det har bildats frost runt grenarna, inte bara på ovansidan av dem, vilket jag personligen tycker är underbart fint. Utöver det var det vindstilla och tågen gick som de skulle, så på många sätt var det den perfekta vinterdagen.
Som jag sade, jag tog en kort promenad; jag fokuserade så mycket på solen att jag inte tänkte på temperaturen, men det gick bra ändå. Visst, jag borde ha tagit på mig tjockare kläder, men jag hade mitt busskort med mig så jag kunde lösa det på det sättet. Om jag hade haft det hemma hade jag bivit tvungen att gå hela vägen hem och... Tja, om man säger såhär; jag frös fortfarande någon timme efter att ha kommit hem. Någonting säger mig att det hade varit betydligt värre om jag inte åkt buss. 
Betyder det här att jag inte gillar kylan?
Visst, det händer att det blir för mycket (nu i lördags var det -20 grader ute, vilket man sällan hurrar över), men jag kan ändå inte påstå att jag ogillar den. Om man vet med sig att det är kallt får man helt enkelt klä på sig lite mer. Det var någonting jag glömde bort igår, och då ligger felet hos mig mer än hos vädret. En liten påminnelse till er alla som fortfarande väljer att gå runt i tygskor såhär års.
 
Jag gjorde inte så mycket mer igår annat än att läsa. 
Jag har läst på de senaste dagarna och jag lyckades läsa ut tre böcker bara igår. Visserligen var en av dessa en pjäs på ungefär 70 sidor och jag påbörjade en bok i måndags som jag avslutade igår, men jag är fortfarande lite stolt över mig själv. Jag har som mål att läsa ut 50 böcker under det här året, och än så länge har jag hunnit läsa 6 stycken. Det är så kul när jag loggar in på Goodreads och ser att jag är "3 books ahead of schedule". Jag hoppas på att bli klar med en sjunde innan januaris slut, men vi får se hur det går med det -- "Idioten" är en vääääldigt tjock bok på dryga 700 sidor och jag har inte ens kommit halvvägs än. Å andra sidan har jag inte många arbetspass den här veckan, så jag kanske kommer ikapp trots allt ;)
 

Name:
Kom ihåg mig?

Email:

Website:

Comment: