Välkommen tillbaka

 
 
Det var på tiden att jag kom in i julstämningen, eller vad säger ni?
Jag har haft -- minst sagt! -- fullt upp idag. Jag tänker inte förneka att jag klagade över ett och annat när jag var klar (bl.a. över att jag hade ont och att jag var trött), men nu i efterhand känns det väldigt bra. Jag måste även medge att jag var dumstridig som drack min första kopp kaffe först efter att ha pyntat klart. 
Och pyntet kom på plats först efter att jag städat och fixat till granen.
Jag vet ju själv hur jag blir när jag inte får i mig kaffe i tid, men ändå ska jag vara envis nog att försöka klara mig så länge som möjligt utan det. Det finns inga egentliga ursäkter för det, inte minst med tanke på hur grinig jag vet att jag blir. 
 
I vilket fall som helst:
Det är synd att snön inte kommit än till Stockholm. 
Det är fortfarande väldigt varmt här, för att vara december, och nu går vi dessutom mot "ljusare tider". Jag måste vara den enda som är ledsen över det, men jag gillar verkligen mörkret. Visst, det är skönt att vakna upp på mornarna under våren/sommaren och att faktiskt kunna vakna istället för att hållas smått nedsövd av mörkret utanför fönstret, men jag tycker ändå om när det är mörkt. Dels för att det är lättare att sova då, men också för att... Tja, för att vara helt ärlig vet jag faktiskt inte varför. Det låter väldigt vagt och just med tanke på att jag är en av generellt sätt få som gillar när det är mörkt borde jag kunna förklara det bättre, men det kan jag inte. Det är samma sak som när man får frågan varför man gillar en speciell maträtt och det enda man kan svara är "För att det är gott". 
Utöver det är mörkret någonting jag förknippar med vintern på samma sätt som jag förknippar snön med vintern. 
Snön kom aldrig hit "på riktigt", så en del av mig känner att jag aldrig fick uppleva en riktig vinter för i den här säsongen. Ingen snö, och nu ljusare tider.
 
Men julstämningen kom i alla fall, och den var varmt välkommen kan jag säga er!
Som jag nämnde har jag städat lite under dagen, men mest krut lade jag på julgranen och på kvällen kom julpyntet upp. Det var även nu sent på kvällen som jag ställde mig och gjorde egna chokladtryfflar. De har inte stelnat till helt än, men det har inte hindrat mig från att provsmaka. 
Även mina julklappar har slagits in, om än något dåligt. (Å andra sidan, om det är någonting jag kan leva med att vara dålig på, så är det paketinslagning). 
Åh, vad jag längtar tills jag kan börja ge bort dem! 
 

Name:
Kom ihåg mig?

Email:

Website:

Comment: