Adoption

Jag saknar verkligen att ha ett husdjur.
Jag har haft katt sedan jag var... Jag vet faktiskt inte om jag var sju eller åtta; jag vet att siffran 8 är med någonstans, men jag vet inte om det handlar om året 1998 eller att jag var 8 år. I vilket fall som helst är det inte det som är poängen. Poängen är att jag saknar det. Jag älskar hundar, och jag kan tänka mig att ha en hund, men det känns inte som rätt djur att skaffa i nuläget; jag vet inte vad jag kommer göra nästa höst, mamma jobbar och syrran kommer säkert plugga... Katter sköter sig själva på ett helt annat sätt än vad hundar gör. Jag har faktiskt lekt mycket med tanken om att adoptera en katt, men det gillas inte. Jag får helt enkelt vänta tills jag flyttar hemifrån *ta i trä*.

Men det är någonting jag borde skriva mer om.
Att adoptera djur.
Många verkar tro att köpa djur är den enda vägen till att skaffa det. Men det stämmer inte riktigt.
Många har även argumenterat mot mig när jag försökt tala om adoption av djur. Vissa argument har varit väl grundade; att det behövs träning och rehabilitering för de djur som befunnit sig på härbärgen. Men samtidigt känner jag att om alla tänker i dessa banor kommer inga djur bort från dessa. Visst, det krävs en viss research, men krävs det inte någon form av research för de flesta djur innan man skaffar ett?

Det är inte så att jag kommer hutta fingret åt någon som köper djur, men adoption kan väl ändå vara någonting värt att ha i bakhuvudet. Eller är det bara jag som tänker i de banorna?


Name:
Kom ihåg mig?

Email:

Website:

Comment: