Bokskrivning

Jag påbörjade det igår kväll.
Min bok.
Det jag hoppas ska bli en bok, i alla fall. Det skulle vara kul att ha någonting avslutat för en gångs skull. Inte minst med tanke på att jag har skrivit på tidigare bokidéer utan att ha avslutat dem. Jag har kvar idéerna och "skisserna", men jag har lagt dem på hyllan då jag känner att jag behöver lite mer kött på benen innan jag kan arbeta vidare på de idéerna. Det kan man inte säga om den här boken, om man nu vill kalla det för bok. Ja, nu ska vi banne mig kalla det för bok, för det är bok det ska bli!

Denna historia är väldigt simpel, väldigt enkel och inte alltför omständig. Problemet är bara inledningen -- det svåraste är inledningen, men när man kommit igång flyter det på. Det kom jag på igår. Men när jag läste igenom det tidigare idag kände jag att jag behövde skriva om det. Jag har därför lagt fram August Strindbergs "Röda rummet" för att få inspiration. Man kan säga vad man vill om den boken, men inledningen är allt annat än svag.

Jag tror att jag kommer prioritera det nu ikväll; att ni hamnar "på hyllan", åtminstone tills i morgon! Jag vill bara komma förbi "fastkörningen", bli klar med inledningen och skriva ytterligare ett par sidor innan jag gör någonting annat. Jag har det mesta klart för mig, men inledningen... Den vill jag inte bara skriva om -- den måste jag skriva om!

Har någon av er skrivit en bok/påbörjat en bokidé? Känner ni igen er i mitt problem med inledningen?

Postat av: Cajsa

hehehe...xD

2012-06-18 @ 21:56:53
URL: http://cjssong.se

Name:
Kom ihåg mig?

Email:

Website:

Comment: