Söndag

Hey, guys!
Det är det enda jag inte har skrivit istället för ett klassiskt hej som jag inte har använt, och som jag vet hur man skriver :P
I alla fall så tog jag en halvtimmes promenad ner till Sjöängen för att göra absolut ingenting. Det var länge sedan jag var där, och det är fint där när solen ligger på. Jag tog ett par bilder, men jag kommer dock inte lägga upp några av dem här (om ni vill kolla kan ni kolla in min bilddagbok -- jag ska uppdatera den så fort jag är klar här).
Det var skönt nere vid vattnet -- solen låg på och det blåste lite lätt. Sommaren är verkligen här, men sommarlovet börjar inte förrän om 1½ vecka för min del. Jag ska ju inte klaga, men det är nu "det ligger inom räckhåll" (som man -- d.v.s. jag -- säger) och man börjar ge upp nu i slutet. Jag vet att jag har gjort det inom vissa områden/skolämnen.

Precis som igår kom jag ihåg att ta med mig solskyddskräm, och skillnaden är att jag idag kom ihåg att ta på mig det på bröskorgen. Jag tog bara på armarna och nacken igår, och glömde bort min bröstkorg som blev illröd. Jag tog en bild igår och skickade den till Linn. Jag vill inte ens veta hur mycket hon skrattade xD Även min näsa blev ganska röd, men det är inget att bry sig om (det är faktiskt inget jag bryr mig om). Min poäng är i alla fall att jag, för en gångs skull, gjorde någonting smart och snart ska jag göra någonting ganska korkat -- jag ska äta pizza. Okej, jag tycker faktiskt att det är rätt smart -- det är gott även om det är onyttigt, men ärligt talat orkar jag inte bry mig om att vara nyttig (Anna Skipper kommer hata mig om hon läser det här...). När det gäller vikt orkar jag inte bry mig heller. Visst, man går upp i vikt om man äter mycket skräpmat men jag orkar inte bry mig om det. Jag försöker älska det jag har -- jag har lite problem med det, men jag tycker inte längre att jag är tjock och ful vilket är en enorm förbättring jämfört med högstadiet (då jag även var smalare och vägde mindre). Man ska inte tänka på vad andra tycker om en -- det som spelar roll är vad man tycker om sig själv. Alla människor har olika tankar om andra -- antingen är man inte smal nog, för smal, för kort, för lång, hårig, kal, stark, klen o.s.v. Alla människor fokuserar på olika saker för att de attraheras av olika saker. Varför ska man då bry sig om vad andra tycker? Det är en sak om man ber vänner/familj om smakråd gällande kläder och frisyr, men man ska inte låta andra människor styra ens tillvaro -- man kan ändå inte få alla att gilla en så varför kan man inte nöja sig med att gilla sig själv?

Dagen fråga:
Bryr du dig mer om vad andra tänker om dig än vad du tänker om dig själv?
Kommentera gärna och motivera varför...  

East festival -09

Jag har faktiskt varit hemma ett bra tag om jag ska vara ärlig. East var inte ens avklarad, men det var riktigt varmt ute! Visserligen kunde jag köpa något att dricka (Hanna gjorde det faktiskt åt mig när jag var för lat att göra det själv -- det var så mycket skönare att ligga på gräset än att resa sig och köpa själv, och Hanna skulle ändå köpa en cola till sig...) för att svalka ner mig, men det största problemet var -- och är -- min allergi. Jag sitter alltså här hemma framför datan med rinnig näsa (intressant, eller hur?) och drogar Ain't no mountain high enough igen.Jag är helt röd på bröstkorgen, och mina armar har faktiskt blivit lite bruna även om det är svårt att se.

Okej, East festival -- vad kan jag berätta om den? Jag såg bara när skolans musikelever spelade, och knappt det. Jag såg när alla estet-elever spelade -- det innebär att jag såg alla ettor, tvåor och treor inom estet-inrikningen uppträdde. Sedan såg jag någon annan elevgrupp spela. De läser musik antingen som inviduellt val, eller inom estetisk verksamhet. Jag vet inte vilket, men alla var bra. Tvåorna var såklart bäst, så jag är stolt över er :D (jag var bara tvungen att skryta lite för deras skull -- hälften av gruppen går i min klass).
Festivalen var på Mossen -- en kulle, skulle man kunna säga, bakom skolan. Själva konserten hölls precis bredvid en fotbollsplan där fotbollsturneringen nu hålls, och solen låg på med nästan all kraft. Det fanns nästan inga moln på himlen och när det redan är 25 grader i luften blir det ganska så väldigt varmt. Men jag är den sista som bör klaga -- esteteleverna (och ett antal fler) hade varit där sedan åtta på morgonen. De som bor kring Huddinge området åkte alltså iväg strax efter 7, och då är det inte tillräckligt varmt med shorts. De flesta gick alltså runt i svarta långbyxor för att det verkade passande då, men på eftermiddagen blev det jävligt varmt. Det är otroligt att ingen av de fick värmeslag...
Tillbaka till East, men kunde köpa korv, hamburgare, läsk, chips och t-shirt med tryck som East festival o.s.v. Man filmade även konserten, och musiklåäraren sade att det var direktsändning (och jag är säker på att han menade Öppna kanalen, eller vad det nu är), men när jag kom hem var det inget annat än bilder på kanalen... Det skulle tydligen kopplas direkt till Internet också, men det finns bara två hemsidor som är trovärdiga att sända detta och jag kom ingenstans på dem. Det är synd, för jag ville se resten -- bl.a. Elisabet Johansson, som är en asbra singer/songwriter. Ledsen att jag missade dig :(
Jag har egentligen inte så mycket att säga, så jag ska droga låten ännu mer och se till att få middag i mig (det känns konstigt att klockan är halv sju redan -- med tanke på vädret och värmen känns det som att klockan inte ens är fem...)
Adiòs ♥

Jaha...

Sitter här och väntar på att klockan ska bli halv ett så att jag kan knalla iväg till bussen och åka till skolan. East festival idag, och det måste jag ju titta på ^^ Bra band, skolans musikelever... Vad mer kan man säga?
Just nu sitter jag med MP3:n på och lyssnar (drogar!!!) Ain't no mountain high enough -- jag vet att den kommer från 1967, men den är ändå en av mina favoritlåtar (den gör mig så glad och även något sprallig) :D Det är så synd att Tammie, som var med och sjöng den låten, dog -- hon var bara 24 år och dödsorsaken var en hjärntumör. Tänk dig att du fick en hjärntumör kring 20-årsåldern, du vet inte om du kommer att dö eller inte även om chansen är liten att du överlever... Jag vet inte ens hur jag skulle reagera i den situationen, och jag undrar om jag skulle ligga dag ut och dag in på ett sjukhus eller om jag skulle försöka leva livet och ta farväl av det jag har. Jag har faktiskt tänkt lite i de här banorna sedan jag läste Innan jag dör av Jenny Downham -- jag tror faktiskt att det är min favoritbok, och jag rekomenderar den verkligen (se bara till att inte läsa den när du har smink på dig, om du är tjej :P)

Ny design ^^

Det är fredagkväll, och jag sitter hemma framför datan... Vad säger det om mig egentligen? :P
Jag har fixat en ny design (äntligen) som jag tycker är något bättre än den förra -- den här beskriver mig mer än vad den förra gjorde.
Denna design finns på http://www.blogghjalp.se/ ^^
Ha det bra ♥

Friday at last :D

Ingen har hjälpt mig med ett annat sätt att säga hej på, så idag får det helt enkelt bli "Hey, how you doing?" (inspiration: Vänner :P)
Dagen har varit precis som alla andra fredagar, bortsett från att vi inte hade någon idrott (är klar med hela kursen, och det är jag något glad över -- om man har överansträngningsastma vill man inte hålla på med konditionspass varannan vecka). Jag hade alltså tre timmars rast efter juridiken. Det låter bra, men vad ska man göra efter två timmar då man är väldigt rastlös?
Dagens plus har varit det sköna vädret nu på eftermiddagen, med sol och värme :D Dagens minus var kylan imorse på väg till skolan. Det var ganska blåsigt när jag gick till skolan efter att ha varit hemma under håltimmen, så jag hade fortfarande på mig mina svarta jeans. När jag kom halvvägs låg solen på och jag kände verkligen hur varm och svettig jag blev. Ingen kul känsla, kan jag säga dig...

Jag pratade lite med Åsa igår -- jag nämde mitt resultat på nationella i matte i onsdags och jag var sur på mig själv för att jag var relativt nära ett VG. Åsa sade att hon hade tolkat det som att man skulle ha 24 poäng sammanlagt. Om så är fallet fick jag VG på provet. Men jag måste vänta med att fira till efter att jag har pratat med min mattelärare. Frågan är bara om jag verkligen vill prata med henne... :P

Ska till East festival imorgon. Det vore bra om så många som möjligt skulle kunna komma
http://eastfestival.se/Start.html

Torsdag

Jag måste lära mig nya sätt att säga "Hej", så hjälp mig med det... Men ni får helt enkelt nöja er med ett "Hej" idag ^^
Jag tittade precis på Sex and the city -- det fanns tydligen en del av den säsongen som jag inte hade sett... Det trodde jag faktiskt inte, så det gjorde mig smått överaskad.
Vad kan man säga om den här dagen? Det räcker nästan med ett ord, till att börja med -- regnig. Det är soligt nu för första gången på hela dagen (som jag är medveten om, i alla fall). När det gäller skoldagen har den känts ganska meningslös. På franskan tittade vi klart på en film som resten av klassen började på i måndags (jag var ju sjuk då). Det var bara en halvtimme kvar, och de pratade knappt. Killen åkte bara runt överallt utan någon tydlig anledning. Å andra sidan finns det en chans att man fick reda på anledningen i den första halvan som jag missade. Vi hade därefter två timmars rast innan engelskan började, så jag och Milica gjorde en samhällskunskapsuppgift (väldigt lätt med tanke på kursen). Vi kom av oss lite -- vi skulle prata om American History X, och besvara olika diskussionsfrågor och man skulle dra olika kopplingar. Till slut hamnade vi i en diskussion om fjortisar och att den kulturen går längre ner i åldrarna. Finns det någon chans att fjortiskulturen kan försvinna? Ingen skulle sörja om den försvann, håller ni inte med? Fast vem ska man då göra narr av? :P Jag vet att jag är lite småtaskig nu, men nämn en person som inte har gjort narr av en fjortis -- härmat röst och rörelser som ett skämt.

Engelskan var som sagt var min andra lektion, och det var den enda lektion som inte var helt onödig. Vi fick tillbaka resultatet på nationella -- 8 av 10 i poängskalan, vilket innebär ett VG -- och jag kommer med största sannolikhet få MVG i slutbetyg :D B-kursen kan vara ganska svår, så jag är skitglad över det. Efter en rast på över en timme hade vi samhällskunskap, och vi fick sluta en timme tidigare. Jag, liksom de andra, var glada över det, men det kändes lite drygt att ha en timmes rast (lite mer än en timme faktiskt) för att sedan sluta efter 20 minuter.

Jag har varit hemma i två timmar, och än så länge har jag tittar på en dokumentär om rättegångarna efter andra världskriget. Det var faktiskt intressant, men det var så otroligt vidrigt. Innan man gick in på rättegångarna fick man bakgrundsinformation och vittnesmål från förhören. Jag kan fortfarande inte fatta att människor faktiskt utförde dessa handlingar. Det är svårt att förstå att det fortfarande finns människor som utför liknande handlingar -- bl.a. tortyr.

Jag har ont i halsen -- den känns extremt uttorkad, som om jag har ätit nötter eller jordgubbar (min hals känns alltid uttorkad efter att ha ätit dessa, och jag kan dricka hur mycket som helst utan att det blir bättre). Jag vet inte om jag har fått i mig något oavsiktligt, men det är något jag tvekar. Jag hoppas bara inte att jag håller på att bli sjuk (igen!) -- framför allt inte med helgen som komme nu. För det första har vi det fina vädret som (förhoppningsvis) ska komma. Det ska bli 25 grader varmt, med sol och allt :D För det andra har vi Eastfestival på lördag som jag ser fram emot. 
Ska gå nu och dagdrömma om sommarlovet xD (märk en ironisk ton)
Hej då ^^
♥ 

Onsdag

Hellu :D
Det är soligt ute nu, även om det blåser, och det gör mig något glad. En annan sak som gör mig glad är att jag har pratat med mamma om att få en ny byrå, och hon tycker inte att det är orimligt. Det betyder att det finns en bra chans att jag får en -- problemet är bara att man kanske ska göra en stamrenorvering här hemma, och vi vet inte hur det blir i så fall. I vanligaste fall har man kunnat bo kvar i hemmet, men man har inte haft tillgång till toalett och dusch i lägenheten. Det finns en chans att vi inte ens kan vara kvar här (vilket jag nästan hoppas på -- stamrenorveringen kommer att hålla på i några månader, och jag skulle känna mig bättre om jag hade full tillgång till badrum även om det inte är hemma).
Ett annat minus för dagen var att vi ,på matten, fick tillbaka våra nationella prov. Det gick rätt dåligt, och jag är skitsur på mig själv -- jag var 7 G-poäng ifrån VG. 7 G-poäng är inte mycket, även om det verkar så, och jag vet att jag är bättre på matte.
Vi hade inte heller någon historia idag, vilket är dagens plus. Annars hade vi varit tvungna att vänta i 45 min för att se på en film. Jag har inga problem med historia i sig, men nu i slutet känns nästan allt meningslöst. Det finns inte mycket kvar att göra -- man hinner knappt göra något -- så vad ska man göra?

På lördag är det East festival vid skolan och jag hoppas att många kommer nu i år. Det var inte så många förra året, så förhoppningsvis blir det bättre nu i år eftersom att flera band kommer att spela (bl.a. Suffix).

Tisdag

Bonjour :)
Det blev ingen skola igår -- jag vaknade med magvärk och jag vek mig av smärta. Tro mig, det är inge vidare med magkatarr... Som tur var gick det värsta över med några glas yoghurt, men jag kände fortfarande av smärtan i morse (det gjorde inte särskilt ont, men det var irriterande). Jag missade inte heller någonting i skolan, vilket är bra :) Å andra sidan skulle jag bara ha haft två lektioner, och det är svårt att hamna efter alla andra med två missade lektioner -- det krävs en viss talang för att kunna lyckas med det :P

Idag hade jag bara två lektioner, men innan de började arbetade jag, Malin och Sabina med en statistikuppgift till matten. Det är den sista uppgiften på hela matte B kursen, och vi blev nästan klara med rapporten idag. Jag och Malin ska bara lägga till några saker imorgon efter juridiken (vi har 2½ rast innan nästa lektion börjar), och sedan är den klar. Jag är faktiskt säker på att vi får ett bra resultat på rapporten ^^
Just nu är jag inne på IKEAs hemsida -- jag känner att jag vill ha en ny byrå (den jag har nu rymmer knappt någonting och jag har kläder överallt utan någon struktur just för att det är så lite som får plats). Jag ska fråga mamma om jag kan få en i födelsedagspresent. Ett litet problem är dock att jag fyller år om drygt 2 månader, och jag orkar faktiskt inte vänta så länge. Kalla mig bortskämd och självupptagen om ni vill, men jag blir ganska frustrerad över att inte ha någon struktur gällande mina kläder. Jag hittade en kofta i en garderog som jag helt hade glömt bort, och förra året var det min favoritkofta. Jag vet att jag letade efter den överallt förra sommaren, men jag har sedan dess glömt bort den... Det är lite synd, för jag gillar den verkligen. Min poäng är i alla fall att jag ska fråga om jag kan få en i förskott -- även om det är två månader, men jag tror att jag kan övertyga mamma. Hon vet att jag är frustrerad över det lilla utrymmet, och nu har jag hittat två annonser på byråer som är helt perfekta -- för min stil, dess uttrymme och dess storlek. My är lite skeptisk till färgerna -- båda är mörkbruna/svarta, och allt i mitt rum är vitt. Tapeterna, sängen, sekeritären, bokhyllan och den lilla byrån. Men det är just därför jag vill ha någonting mörkbrunt/svart -- jag vill ha något som bryter av det vita (än så länge är det bara gardinerna, och de är röda).

Ska nog gå nu, men ha det så bra
Bonne nuit  ♥