Oops...

Hej ^^
Jag läste igenom mina senaste inlägg idag, och jag har bara en sak att säga -- oh my God! Jag har verkligen varit på dåligt humör de senaste dagarna, och jag kan skylla på sömnlösheten hur mycket jag vill, så det är det jag kommer att göra. 
Jag har som tur var kunnat sova ut i natt och det är första gången på nästan en vecka. Jag är såklart fortfarande lite trött, men nu riskerar jag i alla fall inte att somna framför datan (jag var faktiskt nära på att göra det igår). Förhoppningsvis ska jag träffa Linn idag -- vi pratade om att åka till Farsta antingen idag eller imorgon. Om vi inte åker till Farsta idag hoppas jag att vi kan träffas vid Sjöängen. Vi pratade om att göra det igår, men tiden drog iväg och det blev för sent. Linn, du får SMS:a eller ringa mig när du läser det här ^^

Som tidsfördriv tittar jag på Vänner (som om ingen redan visste det), och det är delen när man får se alla fylla 30 år. Alla reagerar så starkt, och jag har aldrig riktigt förstått varför man gör en sådan stor grej av det. Det är egentligen ingen stor skillnad mellan 29 och 30, men ändå verkar det som att 30 är så mycket värre. Varför är det så?

Jag har inget mer att skriva (bara för det skriver jag säkert en hel essä senare idag/ikväll ), så jag går nu ;)
Take care ♥

Oh, crap...

Hej.
Jag börjar få seriösa problem med sömn -- igår natt sov jag rätt länge, vilket jag var överlycklig över. Nu i natt somnade jag efter halv fem och vaknade 4½ timme senare. Jag vet inte vad det är som gör att jag inte kan sova -- jag skylle lite grann på Vitass. Jag var väldigt nära på att somna när han helt plötsligt hoppar på min mage. Han låg redan brevid, så det bored väl ha räckt? Men, nej då, han ska resa sig upp och hoppa på min mage. Det gjorde inte lite ont, och klockan var lite över tre då. Jag hoppas verkligen att det blir bättre nu i natt...

Jag och Linn pratade om att kanske dra ner till Sjöängen och bada -- ingen av oss har tagit vårt första dopp än, och vi brukar annars vara ganska tidiga med det. Till och med My har hunnit ta ett dopp... Fast jag tycke inte att det räknas som ett dopp om det inte vara i mer än tio minuter, och tidigare har hennes "dopp" varat i drygt fem minuter innan hon fryser (det här kommer låta taskigt, och jag skyller på sömnlösheten, men det är inte så konstigt att man fryser när man inte gör någonting).
Innan jag kan göra något måste jag städa av lite snabbt igen -- det har kommit nytt sand som lagt sig på golvet som jag ska ta hand om, men Mys rum måste fixas i ordning först *suck*... Hennes rum har varit lika stökigt i över en vecka nu, och hon har sagt att hon ska ta hand om det. Problemet var att jag inte kom åt att städa ordentligt p.g.a. just det, så nu måste jag ta undan allt för att få allt gjort och det blir inte alls bättre av att jag kan somna i vilken sekund som helst. Det värsta är också att jag inte vet hur de andra ska ta det -- kommer jag få gliringar igen för att jag inte gör saker och ting på rätt sätt, eller kan jag få åtminstone lite uppskattning istället för att ha mamma som går runt och dammsuger om varje rum för att jag inte gjort tillräckligt? Kommer jag få gliringar av My för att jag inte lagt hennes saker på rätt ställen? Jag vet att jag inte ska behöva göra det här själv, men det hamnar ändå på mina axlar så då är det mig man ska skylla på. Jag har nästan ingen ork kvar nu -- jag gick in i väggen i mars. Det var då jag inte orkade göra någonting och jag började plugga inför ett prov kvällen innan för att jag saknade motivation. Det är anledningen till varför jag inte ens letade efter ett jobb nu till sommaren, och det har jag blivit kritiserad för.
Förra året var det likadant, men då fick jag ta hand om så mycket mer. Jag gjorde flera misstag och jag letade inte efter något jobb då heller. Den sommaren blev jag faktiskt hårt kritiserad för att jag inte ens hade försökt att få något sommarjobb. Det gick så långt att jag var tvungen att gå från matbordet under middagen för att jag blev så sårad. Det har som tur var inte hänt än, men det är inget som borde hända från första början. Jag kan inte vara på alla ställen samtidigt -- jag kan inte prestera väl i skolan om jag samtidigt ska ta hand om allt här hemma och se till att ha ett jobb. Jag har redan magkatarr, även om jag inte känner av den så mycket nu. Jag har fått stanna hemma ett flrtal gånger för att jag har legat dubbelvikt i min säng p.g.a. magsmärta. Jag behöver hjälp, men jag får den inte. My erbjuder sig, men inget händer och hon hamnar bara i vägen. Jag får sedan skit för att jag tjatar på henne -- förlåt, men om man har haft tre timmar på sig att ta hand om disken utan att ha gjort någonting åt det, får man faktiskt skylla sig själv!

Jag vet seriöst inte vad jag ska göra -- jag kan inte strunta i det (jag testade det med disken förra året -- My skulle ta hand om den, men den blev stående i tre dagar innan jag tog hand om den och vid det laget hade flugor börjat komma). Folk har även sagt att jag inte ska älta så mycket kring det och bara ta hand om det, men det är det som gör att jag får sammanbrott emellanåt. Säg inte åt mig att strunta i det, och säg inte åt mig att bara ta hand om det utan ett pip! Det hjälper lika lite som att ge plåster till en knivhuggen man. Jag har bett om hjälp, men det svar som jag har fått flest gånger är att jag är hemma mest, och därför ska jag ta hand om det (och jag står inte ens för hälften av all skit här hemma). Tell me what to do...

Take care♥

Secrets...

Okej, jag har snott idéen från Linn -- då är frågan var hon har fått idéen ifrån, men det är en annan femma xD (skoja bara, Linn ^^)

10 hemligheter om mig själv (vissa av de är ganska uppenbara, så de kanske inte räknas som hemligheter)

1. Jag är extremt höjdrädd!!!
2. Jag skulle vilja testa forsränning (tillsammans med en instruktör som ser till att jag inte hamnar i vattnet...)
3. Jag tenderar att gå in i saker och ting praktiskt taget hela tiden (bara idag har jag gått in i en och samma dörrkarm två gånger och jag lyckades sla handen i väggen av misstag -- jag skyller på mamma för de dåliga kordinaterna har jag ärvt från henne)
4. Jag älskar att sjunga, men det är inget jag kan (ser någon problemet med detta?)
5. Jag har aldrig trott på jultomten (inte särskilt intressant, men ändå)
6. Jag kan vara riktigt temperamentsfull, trots att andra har sagt att jag är lugn... 
7. Jag håller på att läsa Twilight-serien igen för... åttonde gången skulle jag kunna tänka mig xD
8. Jag är ett kakmonster (hide your cookies -- mohahahaha xD) 
9. En anledning till varför jag startade bloggen var att jag ville utveckla mitt skriftliga språk för att kunna utveckla någon form av talang (jag kan som sagt var inte sjunga...) 
10. Min pappa begick självmord när jag var fjorton, och det tog mig tre månader att berätta det för någon (jag kom överens med de flesta i min klass, men jag kände inte hade jag hade direkta vänner och jag var rädd att alla skulle vara vid min sida p.g.a. medlidande -- frågan jag ställde mig själv var; "Skulle de vara med mig för att de verkligen gillar mig eller är det för att de bara tycker synd om mig?").


Bild tagen av Eva, år 2007 ^^
Så, det var så jag såg ut som 15-åring... jag har inte förändrats så mycket som jag hoppats på :P

Veckans fråga

Hej.
Det här kommer bli mitt enda inlägg idag (ni kan andas ut, om ni känner för det). Det var meningen att jag skulle köpa en present till Tessan idag, men jag tar det imorgon istället. Jag har en idé om vad jag ska ge henne, men jag är fortfarande lite osäker. Det blir inte heller lättare av att det är någonting som kan vara svårt att få tag på, så jag måste försöka lista ut något annat -- som en reserv. Önska mig lycka till med det...

Veckans fråga handlar om det jag skrev igår -- Vad tycker ni om homosexuellas rätt till adoption -- är det rätt att den är så pass begränsad som den är i dagens länder (en begränsning är att homosexuella inte kan adoptera från utlandet för att Sverige inte har kontakt med utländska barnhem som "tillåter" det)?


Take care ♥

Fred Goes Swimming


Det är lite svårt att höra vad han säger på vissa ställen, men klippet äger xD

Punishment

Hejsan ^^
Jag lyckades faktiskt ta mig ner till Sjöängen trots allt :) Visserligen hann klockan bli halv fyra innan jag masade mig ner dit, men bättre sent än aldrig... Jag kom faktiskt hem för ungefär två timmar sedan, och jag är fortfarande rätt slut. Det är ungefär 3 km dit från där jag bor, så jag har gått ungefär 6 km idag i solskenet och i värmen. Jag var smart den här gången som inte hade en svart klänning på mig (tidigare i veckan var det meningen att jag skulle ner dit, men jag vände hem efter halva vägen för att jag blev för varm i min svarta klänning). Å andra sidan hade jag svarta, tajta trekvartsbyxor på mig som gjorde mina ben varma, så på den fronten var jag något mer korkad. På en punkt var jag lika korkad den här gången som förra -- jag köpte dricka först efter att ha kommit hem. Så frågan är om jag var smartare den här gången, eller inte xD

Dagens bästa bild från Sjöängen ^^

Av någon anledning kom jag att tänka på How I met your mother -- det gick en del imorse, och såklart tittade jag på den. Det var delen då Barneys homosexuella bror kom på besök och det visade sig sedan att han skulle gifta sig och adoptera ett barn. Jag tyckte att det var helt underbart när jag såg det -- det har varit väldigt mycket snack om homosexuellas rätt till giftermål och adoption. Jag kan inte sluta tänka på hur långt vi kommit under århundradets gång, men vi har fortfarande en bra bit kvar.
I början av 1900-talet var det olagligt att vara homosexuell -- om man visade det öppet hamnade man i fängelse. Det skulle dröja årtionden innan det inte längre var olagligt att vara homosexuell, men istället rubricerades man som psykiskt sjuk och var tvungen att genomgå ett flertal elchocksbehandlingar för att bli "frisk". Vet ni hur länge det höll på? Fram till 1975! Man har ansetts vara frisk som homosexuell i enbart 34 år! Det är helt otroligt vad man fick gå igenom för 40 år sedan, men i dagens läge är det ändå inte helt accepterat. Man kan ju fråga sig vad som pågår i homofobers hjärnor -- kärlek ska ju inte bero på kön, och inte heller ålder för den delen (så länge det är lagligt borde det väl vara okej, eller hur?). Homosexuella är också människor, så varför ska många behöva bli behandlade som annat? Det är illa nog att man kan dömmas till döden p.g.a. sin sexuella läggning i många länder. Vi har inget officiellt dösstraff för det (tack och lov för det), men det finns ändå de som misshandlas till döds -- gärningsmännen blir dömda för mord, men de har ändå tilldelat en form av dödsstraff. Är det verkligen rätt?
Det var inte heller längesedan homosexuella fick rätten att gifta sig -- innan hade de rätten till att ingå partnerskap, men det är ju inte riktigt samma sak. Jag fattar egentligen varför det inte var möjligt för homosexuella att gifta sig för tre månader sedan. Det borde ha räckt med att det fanns en präst som ville viga dem, eller hur? Men trots att homosexuella har rätten till att gifta sig är deras rätt till att adoptera fortfarande väldigt begränsad. Varför ska det vara så? Så länge barnet är älskat av båda föräldrarna spelar det väl ingen roll om man har två mammor eller två pappor? Barnet kommer inte må sämre av det. Om barnet skulle bli utsatt för mobbning finns det med största sannolikhet andra grunder än föräldrarna, och mobbning är något som inte borde förekomma i vilket fall som helst. Så varför ska det finnas en begränsning gällande det ämnet?
Jag erkänner att jag tycker att ett barn ska ha en kvinnlig och en manlig förebild, och många har missförstått mig. Det handlar inte om att jag vill att barn ska ha en mamma och en pappa för att det är det som är rätt -- jag menar bara att det finns saker man hellre vill prata med en kvinna om, och saker man hellre vill prata med en man om. Så länge en person överhuvudtaget har möjligheten till någon form av nära kontakt med en kvinna och en man spelar det ingen roll att ens föräldrar är homosexuella. "Den nära kontakten" kan vara ett syskon, en vän till familjen, mor- eller farföräldrar o.s.v. Jag hoppas att min poäng kom fram på ett bra sätt, för jag vill verkligen att det här missförståndet ska redas ut -- ni får kritisera mig hur mycket ni vill så länge det överensstämmer med mina åsikter.

Nu blev det långt inlägg igen, men den här gången var det faktiskt meningen (tro det eller ej) -- Linn och jag SMS:ade varandra förrut, och hon har blivit riktigt brun. Jag har ganska svårt att bli brun nu för tiden (antingen händer det ingenting eller så blir jag röd -- för fem år sedan fick jag en gyllenbrun färg under sommaren, och jag använde knappt solskyddskräm). I alla fall är det här mitt straff till henne (mohahahahahaha).

Tack till alla som följer min blogg, och till er som tog er igenom inlägget.
Take care ♥

Lördag

Hej :D
Det var meningen att jag skulle gå på någon promenad idag, men det har jag inte gjort. Jag har däremot letat efter några Muse-skivor, men jag hittade dem bara på ginza.se. Det är lite synd och jag måste vänta några dagar innan jag kan få dem, men då ska man också utgå ifrån att jag ska beställa dem först (vilket jag upenbarligen inte har gjort).
Jag har tittat på repriserna av So you think you can dance hela morgonen samtidigt som jag höll på med en ny låt -- The man of her dreams. Det är definitivt den längsta jag skrivit hittills, och kanske rent utav den bästa för jag blev faktiskt nöjd med den (det har inte hänt tidigare). Den är något banal, men de flesta låtar är det och de är fortfarande bra ^^

Det är det enda jag gjort idag, och jag tror inte att det kommer bli mycket mer -- jag har haft problem med att sova de senaste dagarna. Det blir för varmt i min säng när jag ska sova, så det håller mig vaken (jag gick upp runt halv tre tiden i natt för att svalka av mig). På mornarna verkar jag inte vakna senare är halv nio, och jag kan inte somna om. Det innebär alltså att jag får knappt sex timmars sömn varje natt. Har någon ett bra tips på vad man kan göra på kvällarna då man inte kan somna?

Nej, nu ska jag gå ut på balkongen för att sätta mig och läsa -- på så sätt kan jag njuta av solen och värmen utan att behöva gå ut och visa de matta skuggorna under ögonen xD Det är min bortförklaring, men när det kommer till kritan är jag lat. Det blir inte heller bättre av att många av mina kompisar är bortresta -- man tappar lite motivation då :P Men på fredag ska jag upp till Väddö tillsammans med Linn, och det ska bli hur roligt som helst. Jag var där för första gången förra året, och i slutet av andra dagen var jag så solbränd att jag beskrev mig själv som en falukorv (röd, rund och något böjd xD).
Take care of yourselves♥

Fredag

Hej igen ^^
Det här är mitt tredje inlägg för dagen, så frågan är hur man ska tolka det :P
Jag blev i alla fall klar med städningen idag -- för ett flertal timmar sedan faktiskt, om jag ska vara ärlig. Det var faktiskt skönt att ha fått det gjort, för det innebär att jag kan ta det lugnt i morgon. Det där kan tolkas helt fel med tanke på att min vecka har varit väldigt slapp. Det jag menar är att jag inte har något jag absolut måste ta hand om i morgon med tanke på att jag blev klar med allt nu under dagen.
Precis som igår kom My hem tidigare idag -- hon har fått sluta en timme tidigare de senaste två dagarna och med tanke på hur utmattad hon har varit efter arbetsdagarna tidigare under veckan kan jag inte hjälpa att vara lite glad för hennes skull -- hon har fortfarande arbetat hårt i solsken, vilket inte är det bästa man kan vara med om, så helt glad är jag inte för hennes skull... Hon ska även arbeta nästa vecka, och det är en sak med det som gör mig lite lättad. Det var tänkt från början att enbart tre personer skulle arbeta nästa vecka, och My är utmattad nu när hon kommer hem och ändå är det sex personer som arbetar. Jag var nästan rädd att hon skulle gå igenom ett helvete nästa vecka, men det är ett par personer som har ställt upp på att hjälpa till -- My kommer med andra ord inte behöva gå igenom det där helvetet.

Jag har inga speciella planer inför morgondagen, men det lutar åt att jag tar en promenad eller något. Sjöängen kan jag redan nu utesluta --  det är ca 3 km dit, skulle jag kunna tro, och det finns knappt någon skog som kan skydda en mot solen xD Jag ska även försöka leta efter några Muse-skivor. Jag har inte varit ett fan under en lång tid, och nu fattar jag inte varför jag inte gillade deras låtar för tre år sedan. Vem kan motstå låtar som Plug in baby, Assassin (min favorit) m.fl.? Jag vet att man skulle kunna ladda ner låtarna, men de förtjänar mer respekt. Visst, jag har laddat ner låtar tidigare, men det har varit en låt i taget -- inte flera album (jag vill faktiskt ha alla xD) och jag respekterar bandet för mycket för att kunna göra något sådant. Jag tänker även mycket på Stephenie Meyer, när Midnight Sun lades ut på Internet -- hon har slutade skriva den, och jag hoppas att hon fortsätter med den snart (jag hoppas egentligen att hon redan har börjat fortsätta med boken). Hon är definitivt en av de bästa författarna -- i alla fall enligt min mening. Jag vet att jag är en Twilight-nörd (jag håller faktiskt på att läsa serien igen, och jag har snart läst ut New Moon), men man känner igen sig i Bella. Hon känner i början att hon inte passar in, och vem har inte känt så någon gång? Bella blir mer och mer intresserad av Edward samtidigt som hon är rädd att han inte gillar henne. Alla har varit i den situationen någon gång. Den mest återkommande "punkten" är ändå att Bella känner att hon är så alldaglig som kan bli. De flesta har de tankebanorna och jag tror att det är tydligast bland tjejer, men jag kan inte vara helt säker på det med tanke på att jag själv är tjej och ser saker och ting utifrån det perspektivet.
I vilket fall som helst så har inte utseendefixering bland killar fått lika stor uppmärksamhet även om det också är ett stort problem. Det finns många killar som har anorexia, men de verkar inte få samma typ av uppmärksamhet som tjejer. Man talar mycket om jämställdhet -- att kvinnan ska få en större roll i samhället, men hur jämställt är det om killar inte får den typen av uppmärksamhet som tjejer får när det gäller ätstörningar? Man kan skylla hur mycket man vill på att majoriteten som drabbas är tjejer, men när man tänker på ordet anorexia kopplar man det oftast med tjejer som svälter sig själva. Rätta mig om jag skulle ha fel...

Om man strävar efter ett jämställt samhälle måste man se till att tjejer och killar får samma typ av uppmärksamhet och upprättelse -- nu verkar det handla mer om att ge tjejer en större plats i samhället. Alla feminister kommer att hata mig efter att ha läst inlägget, men handlar inte feminism om att män och kvinnor ska ha lika stor plats i samhället och ha samma möjligheter? Genom att ge kvinnan mer makt riskerar man till sist att förlora greppet om var gränsen går. Är det verkligen rätt att sträva efter ett mål som kan riskera att leda till mansförtryck i stället för kvinnoförtryck? Det handlar om att hitta rätt balans, och det är det vi bör sträva efter istället för att fokusera på kvinnornas roll.
Men vad innebär egentligen kvinnoförtryck? Att kvinnan stannar hemma med barnen medan mannen arbetar? Det finns fall där kvinnan själv har valt att vara hemmafru för att hon själv vill det. Man kan inte längre skylla på att det är det samhället förväntar sig av henne när det är så pass många kvinnor ute i arbetslivet. Ska man verkligen anse att en kvinna är förtryckt p.g.a. det val hon själv har gjort?

Jag skrev en essä förut tll svenska där man skulle diskutera kvinnoförtryck, och jag skrev att kvinnans största fiende kan vara kvinnan själv. Om jag skulle välja att vara hemmafru skulle många kvinnor (främst feminister) stämpla mig som förtryckt och döma mig på förhand. Enligt mig är man mer förtryckt om man inte får göra sina egna val, och göra sina egna misstag. Man är, enligt min mening, mer förtryckt om man tvingas till att göra det man inte vill göra och det spelar ingen roll vilket kön som ligger bakom tvånget. Det är beslutet bakom valen man bör fokusera på istället för valen i sig ("Varför vill jag göra det här -- är det för min skull, eller för andras?").

Inlägget blev (extremt) långt, och det var verkligen inte meningen. Det var inte heller meningen att jag skulle börja babbla om jämställdhet (och det var inte heller meningen att allt skulle bli så rörigt, men jag hoppas att ni ändå förstår mina resonemang) -- jag kom verkligen bort från ämnet. Jag började med att skriva om att jag förmodligen ska ta en promenad imorgon om jag inte letar efter Muse-skivor och avslutar med att kvinnans största fiende kan vara kvinnan själv som inte fokuserar på beslutet bakom valet, men valet i sig. Det är helt otroligt hur man kan börja med ett ämne och vandra därifrån till ett helt annat, och det är roligt när man sedan blickar tillbaka för att se hur man kom dit man til sist kom.

Se till att ha en bra helg nu ♥

New Moon-trailers

Bara för att jag är den nörd jag är har jag laddat upp tre olika New Moon-trailers -- två av dem är fanmade och den tredje är "orginalet" ^^Orginalet som visades på MTV Movie Awards förra månaden ^^
 

Fanmade gjord av Tiffanyd666 (den här är faktiskt min personliga favorit)

 
En remake gjord av lovesimplicity. Den är också bra, men det är inte min favorit...

Vilken är bäst enligt er mening? (Jag är som sagt var en nörd, så bli inte överraskade)
Puss och Kram ♥

Döden...

Hej
Jag håller på att prata med Linn nu på MSN ^^ Alltid lika trevligt -- speciellt med webkameran på (hon gjorde de skönaste minerna när hon beskrev sitt hår med Lejonkungen xD). Jag vaknade halv nio idag, och sedan halv elva-tiden har jag hållt på med städningen (jag blev klar för drygt en timme sedan) och jag är inte i närheten av att vara klar, men jag funderar på att fortsätta med det imorgon... Men värst av allt var att My väckte mig klockan 6 imorse för att berätta att Michael Jackson dog igår. Jag var ingen direkt fan av honom, men det kom fortfarande som en chock -- framför allt när man sedan läste att det var en hjärtattack som var orsaken. Han var bara 50 år -- 50-åringar ska inte få hjärtattacker, än mindre dö av dem. Det känns så surrealistiskt på något sätt, och jag börjar tänka på hans familj nu. Hans syskon och barn i första hand. Hans riktiga fans (de som inte lämnade hans sida när han blev anklagad för det ena och det andra) saknar honom helt klart, men det är ingenting jämfört med hans familj och vänner. 
Jag har själv förlorat min pappa, så jag kan empatisera med barnen til viss del -- det jag inte kan föreställa mig är att detta dödsfall är världskänt. De behöver såklart stöd, men de behöver inte ha reportrar överallt som ska rapportera om saken. Jag vet inte hur hektiskt det är, men det är långt ifrån lugnt (så lugnt som det kan vara, vill säga).

Jag och Linn började prata lite grann om döden -- som jag skrev till henne tror jag inte på döden. Det jag menar är att jag inte tror att man försvinner helt och hållet, och det är det man förknippar ordet "död" med. Jag tror mer på det Lisa Lopes sade innan hon gick bort; "I, personally, do not believe in death. I believe in transformation". Det betyder att man inte dör -- att ens själ och energi har förvandlats till någonting annat och att man, på ett eller annat sätt, finns kvar i den här världen. Frågan är då om man kommer till någon plats som himlen och att man besöker sina nära och kära lite när man vill eller om man återfötts på nytt. 
Jag gillar tanken om att det är som min första tanke -- att man kommer till någon plats som himlen. Det känns bra att tro att pappa tittar till mig lite då och då, även om jag inte har det mest intressanta livet xD Jag vill även tro att de som har lämnat oss fysiskt inte gör det spirituellt. Samtidigt vet jag inte hur jag skulle vilja ha det om jag dog -- visst, jag skulle vilja ha koll på mina vänner och se till att de har det bra och försöka vägleda dem om jag har den möjligheten. Å andra sidan skulle jag nog också vilja vara vid liv. 
Jag vet att få gillar att prata om döden för att det skrämmer en, men är döden i sig verkligen så hemsk? Är inte stunden innan som är värre -- kommer man bli mördad, eller dör man fridfullt som gammal? Jag är faktiskt inte rädd för döden i sig, men jag är rädd för just stunden innan -- kommer det göra ont, kommer jag att ha sådan smärta att jag tar emot döden med öppna armar, kommer jag att ha vetskapen om att jag kommer dö innan tiden är inne (cancer, t.ex., eller flygolycka o.s.v.)...? Döden är en obesvarad fråga, och som kommer att bli obesvarad. Är det bra eller dåligt? Vill man verkligen ha svar när det gäller dödden -- finns det någon chans att man blir så skrämd av svaret att man kämpar för hårt att behålla sitt liv?
Vad är döden, och vad innebär den egentligen? 

Jag hoppas att ni dör först som gamla -- då ni är redo (jag är nämligen säker på att vi alla kommer att vara redo förr eller senare, även om det är svårt att släppa taget) ♥

...


Jag saknar dig, gumman...
Vi ses om drygt en vecka uppe vid ert landställe, då lägret är över
Älskar dig ♥

Bara för att :P

Hejhej ^^
Har precis gjort några uppdateringar, så jag tänkte att jag skulle göra en här också när jag ändå var på gång (även om mitt senaste inlägg skrevs för vad, 4 timmar sedan?). Jag höll på att prata med Linn via MSN -- hon har fått en laptop som hon sett fram emot (främst) de senaste dagarna ^^ Hon är alltså överlycklig, så det är klart att det smittar av sig lite grann på mig med :P
Imorgon är det städning som gäller -- suck -- men det är något som måste göras. Senaste gången dammsög jag bara lite slarvigt, men imorgon ska jag damma och allt. Jag hoppas bara att det inte blir alltför varmt så att jag börjar smälta bort... Vad mer ska jag göra imorgon? Jag ska försöka åka till Farsta och hämta ut en film som My beställde för en månad sedan -- My jobbar ju och kommer inte hem förrän runt halv sex. Om jag varken hinner eller orkar göra det imorgon, fixar My det på lördag. Vi får se hur det blir ;)

Åh, jag är jätteglad över en sak -- Tessan ska konfirmeras nästa vecka i närheten av deras landställe, så jag ska få följa med upp nästa fredag :D Det är så sjukt härligt där uppe, så det är verkligen något jag ser fram emot. Jag och Linn kommer att fixa inför festen -- vi ska bl.a. baka och fixa drinkar (alkoholfria) ^^ Det kommer att bli kul, men jag kommer inte kunna uppdatera då. Det låter som en bra sak med tanke på att jag tenderar att skriva långa inlägg (förlåt, men jag kan inte hjälpa det -- jag gillar att skriva mycket, trots att det tar kol på mina vänner och även ibland mina lärare). Problemet kan nog komma sedan är jag väl uppdaterar... Jag säger förlåt nu på förhand (även om jag ska upp till deras landställe om drygt en vecka) så att jag inte glömmer bort det, och så att jag har det gjort ^^ 
En annan sak jag är glad för är de fina kommentarerna jag fått :) Jag bryr mig inte så mycket om mitt utseende (så länge jag ser ren och fräsch ut, är jag nöjd), men jag blir ändå glad när någon gre mig komplimanger för det :D Annika skrev att jag har fina ögon, och jag tror att du är den första som har skrivit/sagt det till mig så du får en stor kram av mig (tills vi ses igen -- det där lät lite dramatiskt -- får kramen vara mental). Det var även en kille som skrev (inte via bloggen) att jag är grymt söt ^^ Även om jag inte riktigt kan hålla med hoppade jag runt här hemma och var allmänt glad, så tack till dig med :) Förlåt att jag inte svarade på det, men jag visste inte vad jag skulle skriva -- jag var något mållös de första fem minutrarna...

My ligger här och sover (hon är så utmattad efter jobbet, så jag tycker faktiskt synd om henne som ska upp halv sex imorgon igen), så jag bör dra mig bort härifrån (datan står i hennes rum).
Jag hoppas att ni får en bättre fredag än vad jag kommer att få
Puss och kram ♥

Torsdag

Solen skiner, det är varmt ute och jag är glad :D
Jag har dock inte gjort så mycket idag -- jag har bara läst, lyssnat på musik och tittat lite på TV (Close to home -- en riktigt bra serie som går på TV8). Jag har inte orkat vara ute än, men jag och My ska ut och handla så snart som möjligt så att vi kan fixa till med middagen. 
Jag har inte så mycket att klaga på -- de mesta har jag fått ur mig genom några av de tidigare inläggen, och jag har varken ork eller tid att skriva långa inlägg för den delen. Det jag kan göra är att ge cred till er som tog er igenom inläggen, men jag är lite besviken över att ingen besvarade min fråga. Man kan ju vara anonym om man vill det, för det jag var nyfiken på var om man verkligen har svårt att komma på positiva egenskaper hos sig själv eller om man är rädd att ens självbild inte stämmer överens med verkligheten och att man då blir osäker. Just think about it ^^

Nu är det bäst att jag går, för My är otålig och vill att vi ska handla.
Take care ♥

Farsta ^^

Precis som rubriken antyder åkte jag till Farsta idag, och det var där jag träffade mormor ^^ Jag fick äntligen tag på bikiniöverdelar (något jag har behövt främst de senaste dagarna -- nu ska Linn bara se till att bli frisk så att vi kan bada i Sjöängen ^^), och så hittade jag även en riktigt söt klänning som är röd med vita blommor på. Så fort jag kom hem var det den jag satte på mig (efter att ha fixat till håret lite, som var av en katastrof xD) och så snodde jag Mys klackskor, och det är inget man bör berätta för henne :P

Klänningen jag köpte, och har på mig ^^ Den finns på KappAhl och kostar 249:- om någon vill veta det :P

Jag fick faktiskt en kommentar från Linn angående förra inlägget -- " Värsta långa inlägget XD". Tack Linn, men jag visste det redan xD Det var lite därför jag tackade alla som läste allt. Jag skrev även på bilddagboken att man skulle få en guldstjärna om man klarade av att läsa allt, och att man skulle få två om man besvarade frågan. Nu funderar jag på att ge bort piggelin till dem som besvarar den, för det är alltid intressant att veta vad andra tycker. 
Jag hade faktiskt en tanke om att själv besvara min fråga, men efter att ha läst igenom inlägget lite snabbt (och sett ett tusentals slarvfel i texten som jag inte orkar ändra på) såg jag att jag redan hade besvarat den. Om man tänker efter och kommer fram till varför man har vänner har man hittat de inre skönheterna. Någon som inte är vänlig, älskvärd o.s.v. har inga vänner, men de flesta har det. Sedan finns det asen som tror att de har vänner, när det i själva verket handlar om överlevnad (förlåt, men jag har svårt att tro att Hitler hade vänner för att han var en schysst snubbe -- samma sak med bl.a. Himmler, Stalin, Saddam Hussein m.fl). 

Jag håller däremot med om att det är svårt att nämna de yttre skönheterna -- det är faktiskt (hehe xD) något jag har problem med. Jag har hört från kompisar att jag är söt, men de är mina kompisar och måste tycka det för att jag inte ska sätta mig på dem (min typ av humor xD). Nemen, seriöst är det ju mina kompisar så jag vet inte om de faktiskt menar allvar, eller om de bara vill vara snälla (i vilket fall som helst har jag gått runt som ett leende fån i en vecka efter att ha hört det, så tack :D). Fast å andra sidan behöver man ingen yttre skönhet om man har många inre -- som jag skrev tidigare är inte skönhet utstrålning -- utstrålning är skönhet. Just think about it, okay?  

Onsdag med cola och kakor xD

Sitter här framför datan (överraskande, eller hur?) och är halvt död. Jag kunde verkligen inte sova inatt -- jag kom i säng runt 2. Det är inte farligt, men min katt låg i vägen och jag gled ut och in i sömnen (jag kunde sova i kanske 10 minuter innan jag vaknade) och det höll på till klockan 4. Det är inte det värsta. Det värsta är att jag sedan vaknar halv åtta för att sedan somna om och vakna halv nio för att återigen somna om och vakna kvart i tio. Jag har med andra ord inte kunnat få någon ro, och för en timme sedan var jag relativt pigg -- eller jag var pigg. Jag lyssnade på musik, hoppade runt som en galning (det är ett måste för min del) innan jag åkte in i en dörrkarm. Jag vet -- "Bra gjort, Lisa"...

Jag kanske ska åka iväg till Farsta senare idag, men vi får se hur varmt det blir. Det kan sluta med att jag tar en promenad istället bara att jag, den här gången, ska se till att köpa något att dricka ^^ Det var verkligen något jag borde ha tänkt på igår xD
Jag vet somm sagt var inte hur det blir, så i väntan på det äter jag några kakor och dricker ett glas cola :P Jag är verkligen ett kakmonster -- man ser mig aldrig med kakor för att jag redan hunnit äta upp dem xD Jag vet att några i familjen vill att jag ska tänka på vad jag stoppar i mig, men seriöst bryr jag mig inte om det. Praktiskt taget allt innehåller någonting som man inte bör få i sig och det är inte rimligt att man ska behöva gå igenom allt innan man äter det. Det är hemskt nog att det redan sker bland anorektiker. Visst, jag behöver inte trycka i mig kakor och läsk, men om jag inte bryr mig om mitt utseende varför ska då andra göra det? Jag har redan ställt den här frågan, men det är ändå ett återkommande problem i dagens samhälle. Det spelar ingen roll vad andra tycker om en så länge man tycker om sig själv och jag har nästan kommit dit nu -- även om jag känner mig alldaglig när det gäller utseendet är jag stolt över att se ut som jag gör (med undantag från längden -- det skulle verkligen inte skada om jag kunde få några extracentimeter på mina ben så att jag kommer i samma höjd som majoriteten av mina kompisar). Jag är långt ifrån smal, men det spelar ingen roll. Jag vet att jag har runda lår, rund mage, runda höfter o.s.v. men ge mig en anledning till varför jag inte får ha det. Jag äventyrar inte min hälsa genom att se ut som jag gör, så det argumentet kan ni skita i totalt!
Det finns även ett annat problem gällande utseendet och det är inte när man är "fet", men faktiskt tvärtom. Det är många som är sjukt smala p.g.a. genetiska skäl. Många av dessa vill gå upp i vikt, men det är inte alltid det lättaste även om man tror det. Detta gäller båda könen, men jag vet att många av dessa tjejer får höra att de är för smala, att de måste gå upp i vikt för att de ser äckliga ut och att killar inte gillar någon vars revben man ser.
Finns det egentligen någon skillnad med att kommentera någon som som anses vara fet och kommentera någon som anses vara för smal? Nej!! Varför blir då reaktionen större om kallar någon "fetto" än när man kallar någon "planka"? 
Vi är alla olika, och det måste vi acceptera. Det finns de som är smala, det finns de som är runda. Det finns de som är långa, korta, muskulösa, klena, håriga, rakade, blonda, brunetter, rödhåriga, svarthåriga, svarta, vita o.s.v. Det är sådana skillnader vi måste lära oss att acceptera och det är sådant som gör varje människas utseende unikt. Det finns inte någon som ser helt likadan ut som en annan i andra fall än enäggstvillingar. Även om man är otroligt lik någon annan, finns det skillnader. Det är inte meningen att man ska ta dessa skillnader och jämföra dem med varandra för att sedan komma med kommentarer. 

Jag kom att tänka på Nivea reklamerna -- deras slogan är "Skönhet är utstrålning" vilket jag anser är helt fel. Man kan anses vara hur vacker som helst, men med dåligt självförtroende. Om man själv inte tror att man är vacker får man ingen bra utstrålning, och det spelar ingen roll hur många produkter man använder för man har fortfarande dåligt självförtroende. Självförtroende är något som sitter i hjärnan, inte i olika typer av schampon o.s.v.
En bättre, och en mer trovärdig, slogan skulle vara "Utstrålning är skönhet" -- om man är glad av sig, och självsäker, blir det så mycket lättare för andra att se skönheten. Alla människor besitter någon typ av skönhet -- både på insidan och utsidan. Jag är säker på att jag själv har någon typ av yttre skönhet, men jag har bara inte kommit på det än och behöver lite hjälp med det xD Min inre skönhet är att jag är lojal, smart och glad (det märks nog inte så mycket här xD). Jag kan även skoja om mig själv -- utan att faktiskt trycka ner mig själv -- och jag tror att det är en del av min charm :P 

Min fråga (som jag vill att så många som möjligt besvarar) idag är:
Vilka skönheter besitter du? Nämn minst tre stycken -- det kan antingen vara de yttre, de inre eller både och ^^
Om du inte kommer på något kan du skriva det också, men motivera i så fall varför och fråga er själva vad det är som gör att ni har kompisar -- om ni har kompisar tyder det på att det finns någon typ av skönhet hos er :)
 
Tack till alla som klarade av att läsa igenom allt, och svara på min fråga för det är någonting som betyder mycket för mig. Ni kan antingen kommentera eller maila mig -- lisa_fors91@hotmail.com
 ♥

-


En bild från förra året, tagen vid Sjöängen ^^
Jag tycker i alla fall att bilden är fin ;)

 

Slampa?

Hejhej :D
Solen skiner idag också, och det håller på att bli varmare i luften. Sommaren är, med andra ord, här nu ^^ Det tog ett litet tag, men som jag sade till mormor (och som jag säger i de flesta fall) -- bättre sent än aldrig. Det är dock synd att Linn fortfarande är sjuk, och det verkar som att hon blir sämre istälet för bättre. Det är meningen att det ska gå åt det andra hållet!! Du får se till att bli frisk nu när det är soligt och varmt så att vi kan "fira" det.

Jag kom precis hem från min promenad -- det var meningen att jag skulle försöka ta mig ner till Sjöängen, men jag kom aldrig så långt. Så smart som jag är har jag en svart klänning på mig (den jag köpte i Haninge för en vecka sedan). Det är det luftigaste plagget jag har (bortsett från den vita som jag köpte samtidigt som den svarta, men den lyser igenom), men det är också det varmste i solsken. Jag hade inte heller köpt något att dricka så jag kom inte ens halvvägs innan jag vände om för att vandra hemmåt igen. Det blev med andra ord en promenad på lite drygt en halvtimme. Till skillnad från tidigare promenader tog jag bara ett par bilder nu (bokstavligt talat ett par -- jag tog bara två), och jag brukar alltid ta ett gäng xD Jag antar att mina kompisar på bilddagboken kommer bli lättade nu c(x
Trots att jag inte kom ner till Sjöängen och att jag blev svettig efter 3 meter ("skämt" åsido) kände jag mig för typ första gången okej-snygg. Jag har aldrig sett mig själv som snygg, och jag slutade se mig själv som ful förra året, men jag har alltid känt mig alldaglig -- att jag är en person vars utseende man inte lägger på minnet. Men nu känner jag mig ändå faktiskt okej-snygg (med andra ord som en 6:a på "snyggskalan" som går upp till 10). Jag verkar väldigt självupptagen nu -- det är jag väl medveten om -- men för mig spelar det stor roll. Har du aldrig haft en känsla någon gång som du måste dela med dig hur dum den än verkar vara? Det är så det är med mig idag ^^ Det var faktiskt några igår som allvarligt talat att jag var 18 :D Okej, jag är nästan där, men jag blev ändå smickrad. Samma sak hände förra året, men då var det mörkt ute så jag lade inte stor fokus på det. Anledningen till att jag, den här gången, blev smickrad (eller så gott som) är att jag har fått höra att min 16-åriga lillasyster ser äldre ut än mig. Jag har med andra ord fått höra att jag ser ut som en 15-åring, och det är egentligen ingenting man vill höra när man är 17 (inte jag i alla fall).

Igår läste jag en intervju som EM hade gått ut med i Gravidlooken och där står det att hon har blivit kallad för slampa rakt upp i ansiktet. Frågan är egentligen varför -- är det för att hon är 15 år och gravid? Det är många 15-åringar som har haft sex, men de kallas inte för slampor. Alla graviditeter är inte planerade i förväg, och det var inte hennes heller, men det gör inte henne till en slampa. Det som skiljer henne från de flesta 15-åringar är att hon blev gravid och att hon inte gjorde abort. Jag känner till andra 15-åringar som haft sex och blivit gravida, men som sedan gjort abort. De blev inte kallade för slampor. Betyder det att man är en slampa för att man behåller barnet (eller i det här fallet, barnen)? Nej, det betyder bara att man inte vill göra abort. Men om man är slampa för att man behåller barnet, betyder det inte att alla våra mödrar är slampor? Hell, no!!! Det betyder att de var redo för att bli föräldrar och det finns ingen åldersgräns som berättar om man är redo eller inte. Det finns 25-åringar som inte är redo och det finns 15-åringar som faktiskt är det. Jag vet att om jag skulle bli gravid nu (inte för att det finns någon risk för det med tanke på att jag behöver en kille först) skulle inte jag kunna klara av att göra abort även om jag inte är emot det. Jag är 17 år och skulle kunna tänka mig att föda barnet om jag skulle bli gravid, men det gör mig inte till en slampa och det gör mig inte heller mindre smart (att jag däremot har en tendens att gå in i saker och ting och slå i huvudet kan ha en viss påverkan på min intelligens).
Men är det verkligen rätt att man ska bli kallad för slampa för att man blivit gravid som ung?

Speechless

Hejhej ^^
Det är soligt idag igen -- det är bokstavligt talat första gången det har varit soligt så här många dagar på raken -- det var soligt i fredags (även om det kom några regnskurar), i lördags (fast det blev mulet efter några timmar), igår (då det även blev 24 grader varmt) och så idag :D Nu är det 21 grader varmt ute, vilket är riktigt skönt. Nu längtar jag bara tills temperaturen blir lite varmare så att jag kan ta mitt första dopp. Jag längtar verkligen dit, även om jag inte vet när -- och om -- det blir av.
Linn och Tessan kom ju hem igår, men nu är Tessan borta på ett läger och ska vara där i två veckor. I miss her... Linn, den stackaren, har gått och blivit förkyld. Det hade tydligen regnat upp vid deras landställe och när hon kommer tillbaka hit, till solen och värmen, är hon förkyld. Jag var med om det förra året, så jag vet hur det känns gumman <3

Jag tvättade som sagt var igår och jag städade också (eller jag dammsög bara, så det blev bara "halvgjort"). Jag var så trött efteråt, och jag vet inte vad det kom ifrån. Det kanske berodde på lite allt möjligt -- jag hade sovit dåligt natten innan, det blev varmt när jag gick upp och ner, fram och tillbaka mellan lägenheten och tvättstugan och så dammsugningen såklart. Jag bad My hjälpa mig med att handla, vilket hon gjorde efter en timme. Jag fick alltså i mig middag runt halv tio -- pastan hon köpte skulle koka i en kvart. Samtidigt hade hon en massa kompisar här vilket inte gjorde saken bättre. Som mest var det, om man räknar med mig och My, sex personer här. Jag hade bett My att få ut alla -- jag känner två av de fyra som var här, hur ska jag då formulera mig?
My lovade mig i alla fall att de skulle gå snart. Klockan halv elva gick två av personerna, men de andra två stannade till tolv på natten. Jag var verkligen hur trött som helst -- jag somnade nästan redan vid tio-tiden då jag satt vid matbordet. Det som hindrade mig var att min svank började domna bort... Det är ingne skön känsla det. Vid den tiden SMS:ade jag My (jag orkade inte gå mellan köket och hennes rum) och hon skrev tillbaka att jag hela tiden ska förstöra för hennes liv när jag inte låter dem vara här, att jag inte har något socialt liv och det är anledningen till varför jag förstör för henne och så kallade hon mig för bitterfitta. Hennes exakta ord var faktiskt:
"Bara för att du är en bitterfitta som inte har något socialt liv så behöver du inte straffa mig för det!"
...och så var det:
"Vi är aldrig här för att du alltid ska sabba för mig. Skaffa ett liv och sluta hacka på mitt!"
Jag älskar verkligen min syster av hela mitt hjärta (*grov sarkasm*)!!! 
Saken blev inte heller bättre av att jag var tvungen att duscha -- kalla mig vad ni vill, men jag känner mig inte trygg med att duscha när någon jag ine känner är här. Framför allt inte när badrummet ligger precis vid dörren ut till trapphuset! Det är egentligen inte så konstigt att förstå, och vilket fall som helst är det inte svårt att förstå att jag inte vil att de ska vara här när jag behöver sömn (Mys rum ligger intill mitt, och när TV:n är på hög volym hör jag praktiskt taget allt!!). My säger att det är jag som straffar henne, men blir inte jag straffad på något sätt i den här situationen? Bara för att jag gillar att vara ensam betyder det inte att jag inte har något sociallt liv -- jag har själv valt att vara ensam, och om jag vill ha sällskap frågar jag någon kompis om vi kan träffas -- ibland (oftast) räcker det med att vi SMS:ar varandra. Så länge jag har kontakt med kompisar är jag nöjd. Ska jag då bli straffad för att jag är den jag är? Ska jag få höra att jag inte har något liv för att jag väljer att göra det jag känner mig bekväm med?
Jag gick till sist in på mitt rum och stängde in mig där -- även om jag hörde rösterna från Mys rum tydligare gillar jag att krypa ner i min säng (även om den behövde renbäddas). Jag kom då att tänka på pappa -- jag kunde inte undvika att jämföra våra situationer och jag kände att jag blev behandlad på samma sätt som han blev. Jag blir utnyttjad av My och hennes kompisar på samma sätt som vi alla utnyttjade pappa. Jag kände mig otillräcklig precis som han gjorde och ingen av oss kände oss uppskattade. Pappa försökte prata med mig, men han fick ingen respons. Jag kunde ha tröstat honom, men jag gjorde inte det. Vad hände sedan? Jo, han begår självmord.
Jag skrev till Linn och jag frågade henne varför jag inte gjorde någonting när jag hade chansen. Igår var alltså första gången på tre år som jag klandrade mig själv för hans död. Gången innan varade i två månader, igår varade det i knappt två timmar. Linn lyckades som tur var muntra upp mig till slut. Det är nog det som är skillnaden mellan den här gången och den gången för tre månader sedan -- nu hade jag en vän att vända mig till, något jag kände att jag saknade för tre år sedan. Jag vägrar för ett ögonblick sluta tro att jag har vänner -- det spelar ingen roll vad My säger, för jag vet mer om mitt liv än vad My gör. Mina vänner säger att de älskar mig, och jag har själv svårt att förstå varför, men jag tror dem.
Nu när jag tänker på det känner jag mig mållös -- jag kan inte komma på någonting att säga/tänka om saken. Det är en av de få gångerna det händer mig -- den första gången det har hänt mig när ämnet inte har hamnat i tidningen.

Jag inser nu att inlägget blev väldigt långt, men jag var tvungen att skriva av mig.
Thanks for reading ♥

Veckans fråga

Dags för veckans fråga igen (woho). Senaste gången var det ingen som svarade, och det var ändå den lättaste frågan :P Det  skulle var sjukt bra om åtminstone en person kunde svara på den här frågan ^^

Dagens (eller veckans, beroende på hur man ser det) fråga har lite med det senaste inlägget att göra och lyder:
Tycker du att det är rätt av paparazzi att ta bilder? Är du en av dem som tittar på dessa bilder?

Kommentera, eller skicka ett mail till mig -- lisa_fors91@hotmail.com
 

Respect meI och med olyckan för ett par dagar sedan där Robert Pattinson blev påkörd av en taxi (som tur var bromsade taxin och slog "enbart" i Roberts höft, så han blev inte svårt skadad) har man börjat med en kampanj -- Respect me. Det handlar om att man ska respektera, inte bara Rob men även alla kändisars, privatliv. Man ska inte förfölja dem i varje fotspår och låta dem få leva sitt liv. Bara för att de är kända betyder det inte att de inte ska behöva ha en massa tjejer (i många fall är det tjejerna som är det största problemet) över sig så fort man går över en väg!
Det var en tjej som skrev:
"[...] Bara för att man sett någon i en film eller whetever betyder det inte att man känner personen. Bara för att man tycker att någon är assnygg ger det inte rätten att inkränka på en individs privatliv. bara för att de "offrar sin anonymitet" för att ge oss vanliga dödliga underhållning ska de inte behöva ge upp sina privilegium att faktiskt vara mänskliga. De är inga gudar, de har bara väldigt offentliga jobb.
Det är tragiskt [...]"

Jag älskar citatet för det beskriver allting man redan bör veta -- bör känna till...

Vad hände egentligen?

Vaknade för snart tre timmar sedan och kunde inte somna om... Jag måste vara den enda som inte sover hela förmiddagen när man har chansen xD Men det härliga var att det var soligt, precis som igår. Det är ovanligt att det sker två dagar i rad -- i alla fall nu i år. Förra året var det ovanligt att det regnade två dagar i rad (om man bortser från mer än halva juli) -- vad hände egentligen?
Det var även relativt varmt, i alla fall för en timme sedan -- till och med för en halvtimme sedan. Det var praktiskt taget 19 grader och nu är den nere på 17. Är det inte meningen att temperaturen ska höjas istället för att minskas under dagens gång? Det hade varit en sak om det hade varit kväll, men dagen har inte ens hunnit börja...
Jag inser först nu att jag har skrivit en hel del om vädret under den senaste tiden -- vilket liv jag har :P Precis som vädret kommer "mitt liv" inte bli bättre under dagen. Jag måste försöka städa och tvätta. Tvätta kan jag leva med -- det är alltid skönt med rena kläder (framför allt när de börjar sina), men det känns så onödigt att städa. Ta inte det på fel sätt -- jag menar bara att det är skönt att ha fått det gjort, precis som med rena kläder uppskattar jag ett rent hem, men det känns så onödigt att städa och fixa till allt så att det blir relativt fint när det 5 minuter senare blir sandigt i hallen igen och när jag inte får den uppskattning som jag vill ha, och som jag till viss del behöver. Alla behöver uppskattning för att kunna bli motiverade, men det känns som att jag istället hela tiden blir påpekad vad jag kunde gjort bättre. Det är inte konstruktiv kritik -- det är ine så att jag hör "Du har gjort det fint, men du kan väl tänka på det här till nästa gång". Det är mer "Har du verkligen städat, för det syns inte". Det är oftast så, men ändå är det jag som ska ta hand om allt i slutändan. Om jag gör ett så jävla dåligt jobb, varför får jg då ingen hjälp? My säger hela tiden att hon kan ta sitt rum, men det blir aldrig av om man inte tjatar och då får man skit för det senare. Det gör att hon hela tiden är i vägen och jag blir bara mer och mer stressad av det.
Många har sagt åt mig att bara strunta i det, men det är jävligt mycket lättare sagt än gjort -- jag kan inte bara strunta i det och se när all skit byggs upp i lager efter lager. Har ni aldrig kännt att det finns vissa saker ni måste ta tag i trots att alla säger att du ska strunta i det? Det här är en liknande situation, bara att jag kan hålla på med det i timmar och sedan bli kritiserad för det. "Strunta i det" känns också som dålig kritik, för det är stöd man behöver -- inte kommentarer. "Strunta i det" känns som en kommentar man använder när man inte vill ge en person det stöd som behövs i det läget.

Okej, nu till lite glader saker -- om jag har fattat det rätt kommer Linn och Tessan hem senare idag/ikväll. Tessan ska visserligen till ett läger imorgon och hon ska vara borta i två veckor, så jag hinner kanske inte träffa henne, men jag hoppas det ^^ 
Jag ska nog sätta på en bra film (på ett icke-sexuellt sätt -- mitt och Tessans intärna skämt som de flesta förstår :P) som tidsfördriv. Jag kan i och för sig läsa lite... Vi får se vad jag gör, men först måste jag få i mig mat -- har varit vaken i nu tre timmar och jag har inte fått i mig någonting (jag har inte ens tagit något att dricka). 
Till er som faktiskt följer min blogg -- älskar er ♥
Till er andra -- ha en bra dag ^^

Ny design

Jag har precis fixat en ny design (ännu en gång med hjälp av blogghjalp.se), och jag ska hålla på lite med den imorgon -- jag ska bara fixa en ny header, men sedan är jag klar ^^ Jag ska bara hitta en bra bild först - antingen med hjälp av bilddagboken eller Google :P Jag kan tänka mig att My kommer säga att det ser konstigt ut (vad jag än gör eller hur jag än ser ut är är det konstigt -- å andra sidan går det alltid bra i slutändan), men jag ska som sagt var göra några ändringar och jag gillar den faktiskt ^^
Peace out ;)

SNL

Det här ett klipp från Saturday Night Live, med Paul Rudd, men jag kan inte lägga upp videon här, så det blir en länk istället ^^
Beyonce & Justin Timberlake - Single ladie (With Georgian style)
Man har förstört slutet, vilket är lite tråkigt, men resten ÄGER!! xD

Lördag

Sitter här och lyssnar på Meredith Brooks' låt Bitch -- lite gammal, men det betyder inte att den inte äger :P
Jag var hemma hos mormor idag -- jag skulle ha lämnat av en bok hemma hos henne igår, men jag glömde den såklart här hemma trots att den låg framme i hallen xD Men det var faktiskt bra att jag glömde den -- laxen som jag köpte (och skulle köpa) fick knappt plats i min väska -- hur hade det blivit om jag hade tagit med mig boken från första början? Jag vet att det inte har så mycket med poängen att göra med tanke på att jag inte visste om laxen skulle få plats i väskan eller inte om jag hade boken med mig, men jag påpekar bara det positiva i det hela xD
I alla fall så åkte jag dit och jag åt både lunch och middag där (middagen följdes av dessert -- glass med varma hallon ^^). Vi tittade lite också på Wimbeldon-finalen (vilket får mig att tro att det var från förra året). Matchen tog aldrig slut! Jag tappade intresset när man påbörjade femte set (!).

Just nu lyssnar jag på Mr Brightside... Asbra låt, men det är lite tråkigt att man använt sig av samma text i båda verserna xD Linn trodde först inte på mig när jag först påpekade det ^^ (Förlåt Linn, men jag kände mig tvungen att skriva det :P)
Imorgon ska jag städa av lite (förhoppningsvis tar det inte lika lång tid som förra veckan, då jag var helt slutkörd efteråt) och så ska jag tvätta på eftermiddagen (inte världens roligaste saken att göra, men jag gillar att ha rena kläder xD). Hoppas att det blir lite roligare på måndag -- hoppas att det fina vädreet håller i sig nu. Det måste det göra. Eller vad tycker ni?

Hoppas att ni har haft en bra midsommar ^^

Midsommar :D

Okej, jag hade fel igår när jag skrev att det säkert skulle regna idag och det är jag glad för :D Man vet ju aldrig om det kommer regna senare eller inte, men just nu är det soligt och nästan 17 grader varmt (inte för att det är särskillt varmt, men ändå). De flesta ska åka upp, eller är på väg till deras landställen, men själv hade jag tänkt att stanna hemma och fira midsommar hos mormor med familjen. Man behöver egentligen inte göra så mycket mer än det ^^ Man behöver inte göra en stor sak av det, fast jag kan verkligen tänka mig att det är roligare att fira midsommar på landet istället för här hemma.
I väntan på att kunna åka härifrån tittar jag på O brother, where art thou igen ^^ Den är som sagt var sjukt bra, och det är helt klart en film alla bör se. Jag vet att jag har sagt så om de flesta filmer jag sett under den senaste tiden, men jag gillar inte att se dåliga filmer och därför ser jag bara på de som är bra xD

Så, det är så min midsommar ser ut än så länge -- hur ser din ut?

Torsdag

Så... det regnade idag. Jag var inte den enda som blev besviken -- jag vet att Linn vara lika glad över att se solen som jag var (och jag brukar vara den som ser fram emot sommaren mer än de flesta -- d.v.s. alla xD). Det regnar säkert imorgon, vilket är lite synd med tanke på att det är midsommar och allt. Det är meningen att det ska vara sol då, och man ska vara glad istället för att antingen stå och frysa i regnet eller att stanna inomhus och se när regnet öser ner. Aja, vi får se hur det blir ^^
Idag har jag varit rena rama motsattsen till produktiv och aktiv -- jag har inte gjort någonting. Jag har inte ens läst, vilket jag brukar göra när det regnar. Det enda jag egentligen har gillat med dagen är, förutom Vänner (det är nu Linn och Tessan himlar med ögonen), är min skål med glass ^^ Det är gott (mums). Vad mer kan jag säga? Jag är sugen på kinamat, vilket jag har varit sedan igår då jag och Linn pratade om det, och för en timme fick jag reda på att hon har ätit kinamat. Lite taskigt av dig, Linn :P 

Jag fick ett SMS av My -- ett kedje-SMS som handlade om att hedra Therese Johansson Rojo. Jag skickade självklart det vidare till några kompisar, och nu lägger jag upp det här och hoppas att det finns andra som gör samma sak ^^
Therese Johansson Rojo skulle ha fyllt 16 igår, grattis till våran Ängel... R.I.P <3
Skicka vidare till dina kontakter för att hedra Therese <3
 

Onsdag med Linn

Hey y'all xD
Spenderade hela dagen tillsammans med Linn -- jag följde med henne till Berga och med hon satte med ett prov skrev jag Brave. Den blev inte alls bra, men jag kan inte formulera mig på något annat sätt för att få fram den känslan som jag ville få fram. Jag vill nästan skriva om den, men jag kommer med största sannolikhet att inte göra det.
Vi var inte på Berga så länge, så vi åkte till Handen för att köpa glass -- det är svårt att inte bli glass-sugen när solen är framme. Det enda som saknas är extra värme i luften och i vattnet så att man kan ta ett dopp. Det är något jag inte har gjort i år, och jag haar aldrig väntat så här länge med att ta mit första dopp. Jag hoppas att det blir varmt snart...

Jag och Linn drog sedan hem hit och slängde oss ner på Mys säng (hon kommer inte bli glad när hon får reda på det). Vi två började flumma oss riktigt ordentligt och ingen av oss kunde sluta skratta på ett tag.
Linn: "Lisa-fisa"
Jag: "Linn..."
Vi båda: "Hahahahahahahahahahahahahahahaha"
......................................................................................................................................................................................
Jag: "Varför skrattar du? Det var inte ens roligt"
Linn: "Jag ser molnen upp och ner"
Jag: "Hur brukar du se dem annars? Kommandes emot dig?"
Linn: "Hahahaha"
Man måste ha varit där för att förstå det riktigt roliga i det hela xD

Shoppingrunda ^^

Hellu :)
My fick ihop min byrå, och det är jag tacksam över ^^ Det blev dock ett litet problem med den sista lådan -- vi hade fått med fel träskiva, så vi kunde inte montera upp den sista lådan. Det är lite irriterande, men som tur är behöver jag inte den lådan för tillfället. Jag fick även plats med en stol som jag inte trodde skulle kunna gå in i mitt rum efter att ha gjort om det lite ^^
 
Så här blev det ^^ Vad tycks?

Jag åkte till Haninge C tillsammans med Linn, och det första vi gjorde var att gå till ett café för att beställa en varsin focaccia med samm fyllning (kyckling med fårost och spenat -- det finns allvarligt talat inget godare) och så en varsin cola. Focaccian var så otroligt god, men den var lika mättande som god. Efter att ha ätit upp den första halvan började jag tänka något i stil med "Vad har jag gett mig in på?", men jag lyckades pressa ner båda bitarna i magen (jag vet, jag är en stolt idiot). Det var här My gjorde oss sällskap, och vi gick därefter runt lite grann för att kolla på kläder. Vi gick till Bikbok, Gina Tricot och H&M. På Gina Tricot hittade jag lite grejer (okej, två grejer) för knappt 300 kr, vilket inte alls var farligt. Jag hittade även en trenchcoat på H&M som var assnygg, men för dyr. Det var lite synd, men vad ska man göra?
 
Jag tycker att de är söta ^^ På den vita står det Paris, Rome, London och New York -- städer som jag vill åka till...

Linn följde sedan med oss hem och hon tyckte att mitt rum var jättefint (hon sade faktiskt att det var fint -- det var bara jag som lade till "jätte" i början) och vi tre satte oss sedan ner för att se på O, brother where art thou. Den är så bra!! Den har humor -- det finns en scen som man inte kan sluta skratta åt --, känsla och djup. Seriöst, Coen-bröderna är genier när det gäller film. Om jag kunde skulle jag ge dem en klapp på huvudet. Men det är större chans att de ger mig en klap på huvudet i mitt försök att nå deras. Jag hatar att vara kort...
Vi tittade i alla fall på filmen, och sedan kom Tessan med läsk och chips. Vår lilla filmkväll blev på något sätt fulländad -- en filmkväll är ingen filmkväll utan vänner och snacks. Man skrattar tillsammans och kommer med en massa kommentarer som får en att skratta ännu mer xD Man retar varandra också på skoj vilket inte lättar upp skrattattackerna ^^

Imorgon ska jag följa med Linn till hennes skola för att hålla henne sällskap, så jag måste kila iväg för att komma i säng. Jag är så sjukt trött nu så det är inte sant -- jag somnade runt 1-tiden (vilket är relativt tidigt för mig under loven), och jag vaknade halv sju p.g.a. en mardröm och kunde inte somna om. Det är nu Linn säger "Nice" för att reta mig xD
See you later guys ♥

Sol :D

Äntligen är det soligt ute :D Jag kan inte berätta hur glad jag är, fast jag tror att jag är lika glada som er, så ni vet vad jag menar. Det är lite synd att det inte är så varmt, men det kanske kommer senare. Men det kommer nog inte bli mycket varmare än 15 grader, med tanke på att det är 13 nu :P
Linn är på sommarskola idag också, så vi ska träffas i Haninge efteråt och fika eller något. Jag vet redan nu vad jag vill ha (frågan är bara om det finns). I väntan tittar jag såklart på Vänner -- Rachel och Phoebe har skaffat tatueringar. Eller Phoebe har en blå prick på nyckelbenet. Hon säger att det är världen i det perspektiv som hennes mamma ser den. Rachel har ett litet hjärta på höften, och hon håller inte med Phoebe om att den blåa pricken är en tatuering. Egentligen tycker jag inte att någon av dem har en tatuering -- jag vill ha en 20 gånger större tatuering än vad Rachel har, och den ska vara på min handled. Jag vet inte varför jag skriver om det här, om jag ska vara ärlig, men nu när jag har gjort det vill jag inte radera det xD

Jag lägger upp några bilder senare
Peace out ♥

:D

Äntligen kommer jag få en ny byrå :D Mamma ringde för två timmar sedan och sade att hon och Lasse skulle iväg till IKEA efter jobbet :D Jag har därför hållt på att rensa ut en massa kläder hela morgonen, och jag har slängt ut minst en tredjedel av allt som fanns i den lilla byrån (som jag fick veta användes som verktygsbyrå innan vi flyttade hit). Det finns en chans att jag måste göra om lite grann för att allt ska funka -- jag har mätt avstånd och sånt, så byrån får plats precis som allt annat, men det betyder inte att jag inte vill testa att göra om lite grann ^^

Jag har inte ätit idag, så smart som jag är, så det är prio ett just nu ^^ 
See ya ♥


Så här ser byrån ut ^^ 

Filmkväll

Hade filmkväll med My och Crippe. Eller, jag tjuvstartade genom att först se på Babel själv ^^ Den är så sjukt bra och alla måste se den -- alla! Det är en konstig titel på en film, det är jag medveten om, men det är inte så svårt att förstå varför den heter som den gör när man väl har sett den. Det är fyra olika historier som utspelar sig -- tre av de utspelar sig parallellt med varandra, och den fjärde utspelar sig kort därefter och alla fyra är sammanlänkade på ett eller annat sätt. Anledningen till varför den heter Babel (det här är vad jag själv tror) är för att man i de här "perspektiven" försöker kommunicera med andra utan att egentligen komma någon vart -- man förstår inte varandra. Precis som i berättelsen i Bibeln om Babel pratar alla olika språk av något slag. Antingen är det tydligt att det är olika språk, eller så är det så att de helt enkelt inte förstår varandra, men i vilket fall som helst blir det svårt att kommunicera och samarbeta med varandra. Man fångas av filmen och man känner för dem och kan till viss del relatera sig med dem. Att ha svårt att lita på någon p.g.a. var man kommer ifrån/var man befinner sig, att man känner sig oförstådd, att man känner sig övergiven och att man inte känner att man passar in -- att man står utanför gruppen även om det finns personer i liknande situationer. 
Det är svårt att förklara och det är en film man måste se för att förstå vad jag menar -- det är en film man måste se i vilket fall som helst :P
Den andra filmen var I taket lyser stjärnorna som jag såg med My och Crippe. Jag hade faktiskt redan sett den på bio med Linn och Natta, men den är också bra. Det är lite synd att den skiljer sig så mycket från boken, men kärnan är densamma och man blir lika berörd. Jag vet att man inte kan göra allt som i boken, men man kan ligga så nära boken som möjligt... Som jag sade är den ändå skitbra, men jag föredrar faktiskt boken (men det brukar jag också göra, så...).

Det har äntligen slutat regna nu, men det känns lite för sent för det nu. Det hade varit betydligt bättre om det inte hade regnat under dagen, och om det hade regnat nu istället. Jag gillar ljudet av regnet när jag går och lägger mig -- det är avslappnande, och jag tänker på vattenfall. Jag vet att det är lite löjligt, men jag gillar det ljudet ^^ Det är nu jag hör My säga i bakgrunden (metaforiskt sätt, alltså) att jag är en skogsmulle, och det är sant till viss del. Jag gillar att vara ute i skogen och bara lämna allt för en stund, men jag gillar också att bo relativt nära stan (okej, det är någon mil, men det är bara att ta tåget så är man där på 20 minuter). Det är svårt att förklara, och jag förstår inte ens själv i vissa lägen. Man kan då ställa sig frågan hur andra ska förstå vad jag menar när inte ens jag själv gör det xD
Jag ska gå och lägga mig nu -- eller snarare läsa. Jag fattar inte varför det verkar vara så få som gillar att läsa. Så länge boken är bra spelar det väl ingen roll?
Bonne nuit, mes amis ♥

Bara för att...

12 HAR DU:
* Ett förhållande: Nope
* En bästa vän: Två stycken, och ett gäng väldigt nära ^^
* Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej
* Blivit kär vid första ögonkastet:  Tror inte ens på det... Så romantisk är jag xD
* Fått ditt hjärta krossat: Inte än, vilket jag är ganska glad över
* Skrikit åt en lärare: Det har jag faktiskt, tro det eller ej xD
* Kysst någon och sedan ångrat dig: Nepp
* Ljugit för dina föräldrar om vart du är: Vem har inte det?
* Några smycken som kostat över 1000 kr: Nej, det finns ju finare för bättre pris... 
* Några husdjur: Jupp
* Hamnat på polisstation: Inte än :P

11 DAGENS:
* Klädsel: "Svarta" (de är ganska urtvättade) jeans , svart linne och en marinblå skjorta
* Hår: Utsläppt (och trassligt) 
* Låt: You Found Me av Kelly Clarkson
* Vill ha: Sommar (vad man än säger så är det inte sommar nu)
* Sjukaste: Jag, såklart xD (jag gick in i badrummsdörren och slog i huvudet...)
* Saknad: Sol och värme
* Köp: Refill till min mobil
* Godis: Glass om en halvtimme
* Attityd: Trött, uttråkad och sur över det där med badrumsdörren... xD
* Tanke när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?: Samma som Tessan -- Fan va mitt hår ser ut xD 

10 FÖRSTA:
* Bästa kompis: Catherine ^^
* Kärlek: Ehm... Nästa fråga!!
* Husdjur: Min katt (ja, nu är det mormors katt)
* Semester: Paris förra året
* Jobb: Lika arbetslös nu som för 17 år sedan
* Köpta skiva: Det kommer jag inte ihåg, men jag vet att det var ganska sent (jag brukade alltid få de skivor jag ville ha -- jag var ganska bortskämd av mig xD) 
* Piercing: Öronen ^^
* Konsert: Muse om 4 månader och 10 dagar
* Fylla: Aldrig hänt

10 Senaste:
* Personen som sms:ade dig: Linn
* Personen som du kramade: Mamma
* Peronen som ringde dig: Mamma
* Personen som du ringde: My 
*Personen du sa "jag älskar dig": Oj... Det vet jag faktiskt inte...
* Alkoholdrycken: Jag har inte druckit alkohol sedan november förra året xD
* Bilfärd: Det var längesedan jag åkte bil överhuvudtaget...
* Filmen du såg: Primal fear -- jag började titta på Rocky igår, men jag blev uttråkad.
* Gången du grät: När jag tittade på Titanic för ett par månader sedan, tror jag, om man bortser från allergin (mina ögon rinner lätt i närheten av björkpollen).
* Måltiden: Lunch :P

9 SKULLE DU:
* Våga hoppa fallskärm: Om man säger så här -- jag är höjdrädd!!!!
* Våga hoppa bungyjump: Fortfarande höjdrädd...!!!
* Dejta någon med väldigt mycket tatueringar: Jag vill själv ha 6 stycken, och det kan anses vara mycket xD
* Kalla dig själv lycklig: Ja, varför inte? 
* Hellre ta bilden än vara med på den: Helt klart -- jag är långt ifrån fotogenisk ^^
* Kunna gråta över en kille: Förmodligen...
* Kunna gråta över en tjej: Som jag tidigare skrivit -- förmodligen :P 
*Ljuga för någon: Det beror på vem och i vilken situation, men ja.
* Kunna springa 50mil: Ja, om jag blir en vampyr som klarar av att springa 500 mil under en och samma timme...

8 VAD:
* Gör du just nu: Skriver det här (uppenbarligen)
* Ska du göra imorgon: Har inget planerat
* Säger du till dig själv när allt känns svårt: Suck it up
* Har du med dig in på bion: Dricka (oftast cola)
* Är det för färg på dina byxor: Svarta
* Är det för väder hos dig just nu: Regn!!!!!
*Är det första du lägger märke till hos det motsatta könet: Ansiktet och håret ^^
* Skulle du göra om du vann på lotto: Om det var några miljoner skulle jag nog köpa ett hus...

7 BLANDAT:
* Är du blyg inför det motsatta könet: Ibland, men jag är rätt blyg rent allmänt
* Hur gammal blir du nästa födelsedag: 18 (längtar dit) 
* Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: Nej (Är jag inte tillräckligt pålitlig? :P)
* Luvtröjor: Me like ^^
* Vill du ha några tatueringar eller piercingar: 6 tatueringar (än så länge)
* Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta: Det är personen jag antingen kommer överens med eller inte -- inte könet.

4 VAL:
* Solnedgång eller soluppgång: Solnedgång
* Sommar eller vinter: Sommar (fyller år i augusti :P)
* Vilken ålder har varit bäst hittills: Jag gillar de två senaste -- 16 och 17, men jag ser fram emot nästa xD
*sova på mage, rygg eller sida: Sida

Veckans fråga

Dags för veckans fråga igen (jag vet, jättekul). Visserligen har jag bara haft det en gång tidigare, och då var det bara tre personer som svarade.

Okej, dagens fråga lyder:
Har du något tips på vad man kan göra när det regnar (bortsett från det uppenbarliga -- att träffa kompisar)?

Skriv en kommentar, eller maila mig på lisa_fors91@hotmail.com

...

Det har varit non-stop på regnet hela dagen...
Jag sitter här och är allmänt uttråkad, vilket jag oftast är när det regnar. Jag gillar faktiskt regn, men bara i rätt doser. Nu har det blivit en rejäl överdos, och det finns väl ingen som gillar någon form överdos? Det blev alltså inte Farsta idag, men det räknade jag faktiskt med. Förhoppningsvis blir det bättre imorgon, men det tvekar jag nästan på. En sida av mig hoppas att det ska bli bättre -- att det är som värst nu och att det därifrån bara kan bli bättre. Den andra sidan tror dock att det här inte är det värsta, och att det kommer hålla sig ett tag till och det är även det som är mest trovärdigt i nuläget... Jag är så trött på allt det här. Jag kommer säkert låta som en självcentrerad fjortis, men jag hade verkligen hoppats på att det här skulle bli den bästa sommaren. Jag hade ganska fel på den punkten, eller hur? Inte nog med att vädret suger -- det har även hänt så mycket nu under den senaste tiden som gör allt så mycket värre...

Den 16-åriga pojken har ju erkänt att han dödat Therese, men hennes föräldrar och vänner kommer aldrig få henne tillbaka. Han kommer också vara ute om några år, vilket inte är rättvist mot någon. Jag tycker inte att han borde få livstid, men det borde vara mer än... vad var det? 4 år? Enligt min mening förtjänar han minst tio år -- han har berövat en annan människas möjligheter till framtid, varför ska han då få chansen till en? Okej, han kommer att ha svårt för det när han kommer ut, men det är lättare att bygga upp en ny start vid 20-årsåldern, än vid 26-årsåldern. Men anledningen till att straffet är så litet är just att han är så ung, att han  inte har blivit dömd tidigare (vad jag vet) och att han har erkänt. Man försöker säkert minska skadan för föräldrarna -- det måste vara svårt för dem att leva med att deras son dödat någon. Man tänker så ofta på offrets föräldrar, men även gärningsmannens föräldrar drabbas ju också. Jag har tänkt liknande många gånger -- framför allt när det gäller våldtäkter. Hur reagerar mamman till en våldtäktsman? Står hon vid sonens sida, eller försöker hon stödja den drabbade flickan? Jag kan inte ens tänka mig hur det skulle vara om jag hamnade i den situationen...  

Lördagskväll

Jag blev faktiskt klar med städningen idag, så jag känner mig tröttare och mer utmattad. Seriöst, det känns som att jag kommer somna vilken sekund som helst. Jag måste försöka få i mig mat och sedan hoppa in i duschen. Jag ska bara se på Vänner först xD Jag har inte så mycket mer att skriva -- det regnar fortfarande, jag är trött och orkar inte göra någonting... Vad ska man då hitta på? :P
Jag funderar faktiskt på att åka till Farsta imorgon. Jag vet att jag inte har mycket utrymme till kläder (jag har faktiskt inget utrymme kvar nu), men det är några saker jag behöver och vill ha ^^ Fast vi får se hur vädret blir. Om det är för regnigt imorgon också kommer jag säkert vilja stanna hemma. Men vi får som sagt var se hur det blir...

Dagens bild får Lisa Lopes stå för ^^

Trött

Hej.
Jag har hållt på med städning hela dagen -- jag menar verkligen hela dagen. Jag vaknade halv tolv, och jag har hållt på sedan klockan tolv. Jag har sprungit runt i hela lägenheten och röjt undan det jag inte orkademed igår, och så har jag dammat av allting. Det lutar åt att jag tar resten imorgon, men jag funderar på att göra det redan ikväll så att jag har det gjort -- så att jag kan ta det lugnt imorgon och läsa ^^
Jag blev faktiskt klar med min låt -- Shine -- igår, och jag hann även skriva Stay. Jag blev inte så stolt över dem, men jag blev åtminstone klar med dem och det är det som verkligen räknas (för min del, alltså). Jag ska nog sätta mig och skriva några senare idag -- vad ska man annars göra nu när det regnar? Det är lite synd att det ska vara så här, men jag antar väl att det finns fördelar. After rain comes sunshine, right? Vem vet, det kanske blir ännu varmare när det här väl är över. Jag kommer inte ihåg vem som sade det -- jag tror att det var mamma -- men tydligen är det här den kallaste sommaren sedan slutet 1800-talet, eller något. Det är lite coolt, men det är inte det vi vill ha...
Just nu sitter jag här och lyssnar på Because of You av Kelly Clarkson -- den är så sjukt bra, men man blir inte direkt glad av den. Vad händer sen när man tittar ut genom fönstret? Man blir ännu mer deprimerad. Jag får väl se till att inte titta ut, så går det bra :P
 
Jag hade ju skolavslutning för några dagar sedan, och jag är bara tvungen att skryta lite xD
Mina slutbetyg
Datorkunskap -- VG
Engelska A -- MVG
Engelska B -- MVG
Moderna språk, steg 3 (franska) -- MVG
Moderna språk, steg 4 (franska) -- MVG
Historia A -- MVG
Idrott och hälsa A -- VG (What?!)
Människokunskap -- MVG
Matematik A -- MVG
Matematik B -- VG
Naturkunskap A -- MVG
Naturkunskap B -- MVG
Psykologi A -- MVG
Affärsjuridik -- MVG
Rättskunskap -- VG
Mänskliga rättigheter -- MVG
Samhällskunskap A -- MVG
Samhällskunskap B -- VG
Internationella relationer -- MVG
Kriminologi -- MVG
Svenska A -- VG

11 av betygen kommer från förra året, och de resterande 10 från i år ^^

Uttråkad

Har inte alls gjort mycket sedan sist jag skrev -- jag åkte som sagt var till Årstaberg för att träffa mamma, och den här gången hade jag väskan med mig (äntligen!!). Allt gick med andra ord bra, även om det ösande regnet inte var nödvändigt...
När jag väl kom hem var det bara att fixa middag och jag, som inte har någon fantasi what so ever, tog det första jag såg. Min efterrätt var lika fantasilös -- glass med varma hallon och chokladsås. Men bara för att det var fantasilöst betyder det inte att det inte var gott ^^ Fast jag blev sugen på en chokladkaka... Kanske kan göra en imorgon efter att jag har städat av lägenheten. Någon som vill komma över och äta (upp) den tillsammans med mig?
Det var egentligen meningen att jag skulle börja städa idag, men jag kom inte så långt. Jag lyckades röja undan det värsta (ta upp kläder och skräp från golvet etc.)och bara det tog över en timme. Jag kommer ha en del att göra imorgon, så vi får se om jag orkar skriva någonting då.

Det finns inte så mycket att göra här hemma, så jag gjorde om ännu en bild som Lisa "Left-eye" Lopes (27/5-1971 -- 25/5-2002) får stå för. 

Apråpå skriva började jag med en ny låt igår, men jag kom inte särskillt långt -- än så länge har jag bara den första versen, men jag ska försöka bli klar med den nu ikväll. Jag skrev en för några dagar sedan -- "Choise" -- som jag tyckte blev helt OK för att vara jag och för att ha ägnat drygt en halvtimme på den. Jag har ju som sagt var 18 idéer och titlar på låtar jag vill skriva, och jag ska försöka bli klar med dem under lovet. Jag har nu 15 stycken kvar :P Jag tror att det kan gå bra ^^ Ett litet problem är att jag bara kan skriva själva texten -- när det gäller att komma på melodier suger jag. Jag funderar på att be Linn och Tessan komma på några, men jag slår vad om att de kommer tröttna efter de sex första (egentligen de tre första) xD Jag skulle verkligen uppskatta er hjälp :) 

Klockan börjar bli mycket nu och jag måste verkligen ta en dusch för att kunna varva ner lite grann. Jag ska sedan försöka skriva klart låten, men vi får se hur det går med det. I vilket fall som helst ska jag fortsätta läsa  Jane Eyre (en jättebra bok, men något seg -- min favorit är fortfarande Wuthering Heights).
God natt ♥


Regn, regn och åter regn

Okej, vädret blev inte alls lika bra som jag hoppats på... Det är faktiskt 15 grader kallt (tro mig, det är kallt), vilket jag inte trodde att det skulle vara. Framför allt inte efter att ha tittat på termometern runt nio-tiden imorse, då det var 14 grader. Det regnar även, och inte lite heller.
Jag åkte förbi mammas jobb idag för att hämta lite pengar och för att lämna en väska till henne (en väska som jag glömde här hemma, så smart som jag är). När jag kommer till Årstaberg och väntar på spårvagnen duggar det lite -- det är inget fel med det. När jag kommer fram till perrongen ställer jag mig under skydd -- det blåste mycket och håret flög in i munnen (mitt hår smakar inget vidare), och efter en liten stund öser det verkligen ner. När jag sedan kommer fram till mammas jobb regnar det, otroligt nog, ännu mer och ännu mer aggressivt.
Jag träffade mamma och inser först då att jag inte har väskan med mig, men vi kom överens om att jag skulle komma med den senare idag. Det löste sig med andra ord, så det gick bra till slut. Jag gick även hem till mormor, som bor i närheten, och både jag och My fick sommarlovskort och 1000 kronor var -- hon tyckte att vi båda har varit duktiga och förtjänar uppmuntran (det var faktiskt hennes ord rakt igenom :P).
Jag och Linn pratade som sagt var att träffas i Haninge C eller Västerhaninge, men det hinner vi så klart inte med tanke på att jag ska iväg igen om ungefär en timme. Jag hoppas att vi kan försöka hitta på något ändå ;)
En sak som gjorde mig glad nu när jag loggade in var statistiken -- 100 personer tittade in på bloggen i tisdags. Det är det högsta antalet hittills för min del, och även om antalet har sjunkit rejält efter det är jag ändå glad och tacksam ^^ Kom gärna med kommentarer om hur jag kan förbättra bloggen :)

My köpte Aftonbladet igår och tydligen har den 16-åriga killen erkänt sig skyldig till dråp för mordet på Therese. Det är bra att han har erkänt att han har gjort det -- Therese' familj förtjänar att få det här avklarat. Det är illa nog att hon har dött, men att det är mord betyder att de har så mycket mer att ta hand om och att gå igenom. Även om det fortfarande saknas en del för att fälla honom för mord och att styrka hans erkännande, är man i alla fall på rätt spår. Det är alltid något. Fast å andra sidan hade det varit så mycket bättre om det inte hade hänt från första början, så att man inte hade behövt ta hand om det här överhuvudtaget. Therese hade fått vara vid liv, hon hade fått gå på avslutningsbalen som hon såg fram emot, hon hade fått gå ut grundskolan tillsammans med sina vänner, hon hade fått börja på gymnasiet nu till höst och hon hade fått en chans att verkligen börja leva. Man har varit med om en del som 15-åring, men livet har så mycket mer att ge än de första 15-16 åren. Det är så hemskt att Therese inte kunde uppleva det och få de erfarenheterna...
R.I.P. Therese Johansson Rojo ♥ 

Resten av dagen...

Linn kom hit för att låna några anteckningar inför ett prov imorgon, och hon pluggade lite också -- eller hon försökte i alla fall, men jag störde henne en del. Förlåt Linn...
Efter det satt vi en liten stund vid datan och och TV:n, och det var innan vi gick ner för att handla mat -- tacos ^^ Lika gott som vanlig :) Vi gjorde egentligen inte så mycket mer -- vi två och My började spela kort och sedan gick vi ut, för att sedan komma in igen. Linn skulle ta bussen som kom 20 minuter senare, så vi var inte inne särskillt länge. Jag följde faktiskt med Linn hem och så tog jag en promenad tillbaka till Trångsund. Som jag sade gjorde vi inte mycket, men det är alltid lika kul att träffas ;)

Just nu tittar jag på Vänner igen och käkar glass med konserverade persikohalvor (det är gott, och jag kan inte äta persikor råa utan att svullna upp). Imorgon ska jag förbi mammas jobb för att hämta lite pengar, och jag kommer hem runt 2-tiden kan jag tänka mig. Sedan finns det en chans att jag träffar Linn i Västerhaninge eller Haninge Centrum beroende på vad vi känner för. Vi får även se om vi faktiskt orkar göra det, och om det regnar eller inte. Det stod i tidningen idag att det skulle regna och att det skulle bli 14 grader "varmt" ute -- istället blev det soligt (solen kom fram senare på eftermiddagen -- snacka vad glad jag blev) och den högsta temperaturen landade på 21 grader. Man kan ju alltid hoppas att den stigande värmen fortsätter, men man vet ju aldrig. Måndagen förra veckan var väldigt solig och det var bortåt 25 grader varmt i skugga, och nästa dag regnade det och temperaturen hade sjunkit ner till bortåt 15 grader. Vädret ändras verkligen abrupt...


                          Kan det inte vara så där härligt igen? 
                                   (Bilden togs i juni förra året)

Sommarlov

Första dagen på sommarlovet... Hade hoppats på soligt väder, och värme. Men det håller faktiskt på att bli varmare -- det är 17, 5 grader ute, vilket är en förbättring jämfört med igår då det var 11-12 grader "varmt"... Solen haar även varit framme lite då och då, men sedan försvunnit efter 5 minuter "/ Kan man inte lägga till minst 10 grader på temperaturen och minst 10 timmar på solens "framträdande"? Det skulle verkligen inte skada xD

Jag har inte hunnit göra så mycket -- jag vaknade tidigt och gjorde mig i ordning, men sedan hade jag inte mycket moptivation till att göra någonting annat. Klockan var bortåt halv elva när jag var klar -- vem sover inte då? :P 
Jag satte mig vid TV:n och satte på Vänner. Micaela gav tillbaka säsong två och tre igår, så jag har börjat droga säsong två nu (även om jag bara sett tre delar än så länge xD). Lite ironiskt att jag ligger på den delen på DVD:n som sedan ska visas ikväll på femman ^^
Linn har haft sommarskola (nej, hon blev inte underkänt i något ämne, men hon har ett par prov att ta igen som hon missat p.g.a. sjukdom) och hon är nu på väg hitåt -- hon står i Haninge och väntar på tåget  ^^ Jag kanske ska göra något med Tessan sedan också, men det är osäkert för hon skulle kanske göra något med en kompis ;) And seriously, who can blame her? xD

De senaste dagarna har jag också drogat Picasa -- det är så jävla kul ^^ Jag har ändrat ett flertal bilder (några av dem har jag ju lagt upp här), men jag har även raderat några av dem -- de var ju bara "experiment". Jag gjorde en till Linn i alla fall som tack för hjälpen, och sedan gjorde jag en till Tessan ^^ Ingen av dem blev särskillt bra, men jag har ju bara haft Picasa i några dagar xD


"Linns" bild -- Robert Pattison
Han ser så sorgsen ut, så man undrar vad han tänker på.. "/


"Tessans" bild -- Jackson Rathbone
Jackson ser i alla fall lite gladare ut en Rob -- och flirtigare på något sätt :P
Jag blev inte nöjd med bilden, men jag ska försöka förbättra den...

Haha xD

Jag garvar varje gång jag ser det här, och jag är säker på att Linn och Tessan gör detsamma ^^Det roligaste är mellan 2:50 och 3:52 -- Peter berättar vad han viskar i Robs öra i Twilight (det är i tillbaka blickarna då Edward ligger på sjukhuset, döende i Spanska sjukan)

"Mordet på Therese"

My sitter här brevid mig och läser Aftonbladet -- artikeln "Mordet på Therese". Det står lite grann om de som misstänks för att ha begått mordet, bland annat att den flickan som misstänks har fått hotfulla kommentarer på sin blogg -- det har till och med förekommit mordhot. Vilket bra sätt att hedre en flicka, en flicka som beskrivits som underbar på så många sätt, en flicka som blivit mördad! Man ska inte hedra en person som blivit mördad genom att hota att mörda någon annan. En annan sak är också att man inte har några konkreta bevis mot personerna -- man har misstankar, starka också för den delen -- men det betyder inte att man ska hota dem till livet. Det är en sak om polisen misstänker dem -- det tillhör deras jobb. Betyder det att de ska bli utpekade på bloggar som tillhör varenda person i Trångsundsområdet? Som jag sade finns det starka misstankar, men inga bevis. Det finns en chans att de inte är skyldiga (även om chansen är relativt liten), och ska de då bli utpekade? Ska de då ta emot mordhot?
Om de är skyldiga -- then what? Ska de mördas för att det verkar rimligt? Det är långt ifrån rimligt -- Therese hade inget val. Hennes liv togs ifrån henne så abrupt, och så våldsamt. Ska man då välja att ta livet av förövarna? Hamnar man inte i samma ruta som dem, då?
Hämnd löser ingenting -- det skapar flera problem. Är det inte bättre att vara en del av lösningen istället för att vara orsaken bakom ännu fler problem? Om de misstänkta är skyldiga till mordet ska man inte heller sabba sitt eget liv för deras skull. Det kan verka som att det är för att hedra Therese, men i själva verket handlar det om att straffa dem. Jag är säker på att Therese inte vill att hennes förövare ska mördas -- för det första är det inte rätt att mörda någon överhuvudtaget. Hon vet hur det känns att inte kunna uppnå sina drömmar, sina mål och att inte kunna fortsätta leva. Jag är säker på att hon inte vill att någon annan ska vara med om det, även om det handlar om mördaren. Om hon vill att de på något sätt ska straffas (jag vet att jag hade velat det) vill hon säkert inte att hennes vänner ska sabortera sina liv. Även om vännerna är livet skulle de inte kunna uppnå sina mål och drömmar om de dödade förövarna, och som jag redan nämnt ska man inte hedra ett mordoffer genom att själv begå mord.

Det som hände Therese är en av de värsta sakerna som kan hända en person. Samma sak är det som hände Riccardo för snart två år sedan och det som hände Denise för tre år sedan. Frågan är om vi ska vara en del av lösningen, eller orsaken bakom flera problem. Vad tycker ni?
Therese, Riccardo och Denise är tre personer ingen kommer att glömma -- det i sig är ett sätt att hedra dem. Att begå brott som (först och främst) misshandel, våldtäkt och mord är tecken på att man redan glömt vad som hände dem, och man glömmer då dem. Är det inte bättre att behålla minnet av dem och vad som hände?  

wtf?


Mark Kanemura & Comfort Fedoke från den fjärde säsongen av So you think you can dance
Jag fattar inte hur i helvete de lyckades med det där lyftet -- den med volten. Någon som vill lära mig hur man dansar så där?

Flightless Bird, American Mouth


Bara för att jag älskar låten -- den är helt underbar!!! Videon är inte lika bra, men det kan man leva med ^^ Det var bra att Kristen lyckades övertala Catherine att ha med den i Twilight :D

Bra start...

Sommarlovet har precis börjat för min del. Vilken bra start man får -- regn. Kanske inte den bästa avslutningen, då jag hoppas att det blir bättre nästa år. Herregud, nästa år tar jag studenten... Jag känner mig plötsligt vuxen på något sätt :P Jag fyller 18 i augusti, och det har inte riktigt slagit mig än. Jag längtar verkligen dit -- efter att jag har fyllt 18 ska jag skaffa en tatuering. Jag har planerat att skaffa sex stycken -- en kollibri på skulderbladet, två ögon ovanför kollibrin (så att det ser ut som att fågeln blir bevakad, eller något), mitt namn i nacken (bokstäverna ska gå längs med ryggraden), en lilja på höften, en fotlänk och en fjäril på armen nära handleden. Alla kommer att vara svart/vita med eventuella skuggor, så jag ser fram emot att skaffa dem.

Det är spelning på Sjöängen nu, och jag borde egentligen vara där -- Lisa spelar där och jag har missat henne så många gånger nu. Visst, vi har glidit ifrån varandra ganska så rejält sedan högstadiet, men hon är ändå asbra live. Problemet är att jag inte känner mig tillräckligt motiverad för att stå mitt på en äng i regnet. Själviskt, jag vet, men jag kommer ändå ta hand om mig i första hand och jag har redan en förkylning på gång. Jag vill inte vara sjuk under sommarlovet, även om det i nuläget inte spelar någon roll om man är sjuk eller inte -- det finns ändå knappt något att göra. Jag vill egentligen inte vara sjuk överhuvudtaget, men vad kan man göra när man redan blivit smittad? Man kan se till att inte göra saker värre xD Nemen, det är den främsta anledningen till varför jag inte är nere vid Sjöängen.


Det känns så ironiskt på något sätt -- för drygt en vecka sedan var jag vid Sjöängen och önskade att jag kunde bada (jag ville inte direjt göra det med antingen mina kläder på, eller med enbart vita underkläder), och jag längtade verkligen till sommarlovet. Nu när sommarlovet har kommit längtar jag tillbaka till den där dagen just för att det var en sommardag. Sommaren var här för drygt en vecka sedan, var har den tagit vägen? Varför är det helt plötsligt höst? Ärligt, det verkar nästa som att det är höst om man tittar på vädret och temperaturerna. Det enda som avslöjar att det är sommar är att det fortfarande är grönt ute bland träden, men det är som sagt var det enda.

Jag har inga speciella planer inför sommaren -- vi kanske ska åka på någon kryssning (familjen, alltså) till Riga eller något, men det är inte bestämmt än. Om det blir så kommer det förmodligen vara kring min födelsedag. En del av mig hoppas faktiskt på det, men det skulle verkligen inte göra något om vi var kvar i Sverige -- jag har ju vänner här och det är ju inte direkt så att min familj ska sticka ifrån mig bara för att de inte är utomlands och kan lämna mig. De kommer vara kvar, så det är lugnt i vilket fall som helst ^^ Om det stod mellan att få en byrå och att få åka på kryssning skulle jag välja byrån -- jag är i större behov av en ny byrå än en kryssning. Jag kommer definitivt få en, men vi vet inte riktigt när för vi behöver hjälp av Lasse med att ta oss till och från IKEA och han har tyvärr gått och blivit riktigt sjuk, om jag har förstått allting rätt. Det jag vet är i alla fall att han är rätt febrig, och att mamma nu har åkt på samma grej (stackarna säger jag bara nu på en gång). Hoppas att de blir bättre snart -- inte för min skull, utan för deras (även om jag också skulle bli glad :P)

I brist på bättre...

1. Hur gammal är du om fem år? 22 år, två månader från 23 ;)

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Linn ^^

3. Hur lång är du? 167 cm, tror jag...

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Primal Fear

5. Vem ringde du senast? Linn

6. Vem ringde dig senast? Mamma

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Går bara upp till Crippe en snabbis men jag kommer snart tillbaka"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på, men jag skickar hellre SMS

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Varken eller...

10. När såg du senast din mamma? I morse

11. Vilken ögonfärg har du? Grå-grön-aktiga

12. När vaknade du i dag? Runt 7.00

13. Vilken är din favoritjulsång? Förmodligen "It's the most wonderful time of the year" Peabo Bryson

14. Vilken är din favoritplats? Har inget -- det beror mer på personerna man är med än platserna

15. Vilken plats föredrar du minst? Ingen aning -- jag är inte så förtjust i Skogås C...

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag vet inte -- kanske USA eller England...

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Att återkomma till mina mardrömmar om jag somnar om

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Videoklippet på Linns blogg -- tittade på det tillsammans med Linn idag xD

19. Hur stor är din säng? Har inte mätt :P

20. Har du stationär eller bärbar dator? Båda

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Min pyamas ^^

22. Hur många kuddar har du i sängen? Två när jag sover, annars nio

23. Hur många landskap har du bott i? Ett

24. Vilka städer har du bott i? Stockholm

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor (helst klackskor)

26. Är du social? Bara när jag vill xD

27. Vilken är din favoritglass? Vaniljglass (äkta vanilj) 

28. Vilken är din favoritefterrätt? Kladdkaka och paj (det beror på vad jag är sugen på)

29. Tycker du om kinamat?  Of course
30. Tycker du om kaffe? Jupp, men bara i rätt mängd ^^ 

31. Vad dricker du till frukost? Brukar inte äta frukost...

32. Sover du på någon särskild sida? Nej ;)

33. Kan du spela poker? Nej, och jag önskar att jag kunde...

34. Tycker du om att mysa/kela? Yepp ^^

35. Är du en beroendemänniska? Vem är det inte det? :P

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jupp -- min kusin ^^

37. Vill du ha barn? Ja, någon dag

38. Kan du några andra språk än svenska? En del egelska och en lite franska

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Bassäng -- jag är inte så förtjust i salt vatten, och saltet sätter sig på läpparna lika lätt som jag sätter mig på en stol 

41. Vad spenderar du helst pengar på? Det beror på vad jag behöver och vill ha 

42. Äger du dyrbara smycken? Nej

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Vänner och Grey's anatomy

44. Kan du rulla med tungan? Nej

45. Vem är den roligaste människan du känner? Linn och Tessan har samma humor som jag, Hanna, Virre och Fadde är lika sjuka och Milica är härligt galen xD

46. Sover du med gosedjur? Nepp

47. Vad har du för ringsignal? Ain't no mountain high enough -- Marvin Gaye & Tammie Terrell

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nej

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Min tallrick med en ketchupfläck :P

50. Flirtar du mycket? Nej, typ aldrig ^^

51. Kan du byta olja på bilen? Skulle bli förvånad om jag kunde

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Aldrig

53. Vilken var den senaste boken du läste? Breaking Dawn -- Stephenie Meyer (men det var ett tag sedan)

54. Läser du någon dagstidning? Nej

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej -- jag föredrar böcker ;D

56. Dansar du i bilen? Har inte ens försökt :P

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Lyssnar inte på radio -- föredrar mina låtar

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Handlingslistan

59. När var du i kyrkan senast? För ett jävla tag sedan xD

Picasa

Hej ^^
Huvudvärken jag hade igår släppte för bara någon timma sedan (!), så jag gick inte sträckan runt Magelungen idag (inga klagomål där inte -- det regnade imorse...). Jag fick alltså stanna hemma, men My övertalade mig att följa med henne till Eko -- det som räckte för att övertala mig var att hon sade att vi skulle kunna äta där borta (maten på Café Eko är god).

Linn kom förbi på eftermiddagen för att lämna ett par skor jag ska låna imorgon till avslutningen. De är lite stora, men det ska nog gå bra ändå :) Klänningen köpte jag på KappAhl för ett bra tag sedan, och personligen tycker jag att den är söt och jag vet också att Linn håller med mig ^^
Det enda problemet nu är mitt hår -- jag vet inte hur jag ska ha det. Uppsatt, utsläppt, rakat...? Okej, jag skulle inte ens tänka tanken om att raka av mig håret, men ni förstår min poäng. Jag behöver (nästan) Linns hjälp med det, men jag tror inte direkt att vi skulle hinna eller att alla skulle bli glada över att jag är där runt åtta på morgonen xD Jag får väl lösa det på ett eller annat sätt... Jag lyckades ju med det förra året xD
Linn hjälpte även mig med att installera Picasa på datan, och jag har redigerat ett par bilder med hjälp av det. Det var även med hjälp av det programmet som jag fixade headern ;) Funderar på att göra den lite annorlunda, så det finns en chans att jag ändrar den igen redan ikväll (men räkna inte med det). 


En bild från i söndags som jag gjorde mer "sommar-aktig" :D Jag blev faktiskt nöjd med det (a)


En gammal bild på Linn och Tessan :) Det var när Linn var mörkhårig och när hon fortfarande hade sin näspiercing...


En bild på Tessan från i somras, när jag följde med till deras landställe ^^


Jag medger att jag har utvecklat ett beroende nu under den närmsta timmen...


En bild från Twilight som jag blev halvt nöjd/halvt missnöjd med, beroende på hur man ser det :P


 

Tack för den...

Hejhej ^^
Har haft ont i huvudet hela kvällen -- jag har faktiskt haft det sedan kl 14 idag... Inte särskilt kul, men det kan ge mig ett skäl till att missa promenaden runt Magelungen imorgon :P Jag gick till sist och lade mig för att sova, men det gick inte så bra. Jag gled ut och in i sömnen och blev förvirrad och tappade tidsgreppet. Mitt huvud bultade så jag fick ingen direkt ro, och sedan började solen skina mitt i allt. På kvällen ligger solen bakom husraden där jag bor, och mitt fönster pekar ut mot den sidan som solen inte lyser in i. Problemet är att det finns en byggnad mitt emot, på andra sidan vägen, så solen reflekterades och lyckades blända mig.

Mamma och jag åt middag för drygt en timme sedan, om jag inte har förlorat mitt tidsgrepp igen, och vi började prata om vecka 29 och 30. Min syster har fått ett jobb uppe i Tierp (som jag och My säger ligger Tierp "på andra sidan knölen"), och mamma kommer naturligtvis vara där uppe med henne. Problemet är då att jag blir hemma själv i två veckor. Jag känner mig låst redan nu -- det är inga problem med att vara själv i en vecka, en och en halv ligger precis utanför gråzonen och därför tycker jag att två veckor inte är rimligt. Alla kommer vara bortresta då, så jag blir verkligen låst här hemma. När jag sade att detta inte verkade igenomtänkt blev mamma lite sur och sade att det var hennes idé. Det gjorde mig verkligen sur, för att inte nämna sårad. Det känns som att hon tog för givet att jag kunde vara här i två veckor och att jag bara skulle svälja det och vara okej med det. Visserligen skulle det förmodligen sluta så i vilket fall som helst, men jag hatar att de andra anser att det är en självklarhet att jag ska vara det, och frågar inte om min åsikt från första början. Jag vet att jag låter orimlig nu, men är det verkligen så rimligt att man ska förvänta sig att jag ska vara låst här hemma i två veckor och att man förväntar sig att jag bara ska svälja det, bara så där?
När jag sedan börjar småklaga lite -- säger att jag inte vill vara själv i två veckor -- vänder mamma det jag säger och använder det emot mig för att ge mig skuldkänslor.  Mamma frågade mig något i stil om vi ska säga till My att hon inte kan ta jobbet för att jag inte vill samarbeta. Jag vet att My är jätteglad över jobbet, och då är det klart att jag vill att hon ska ha det. Därför får jag ju såklart dåligt samvete och jag tycker att det är så jävla fel att spela ut mig på det sättet när jag inte känner mig tillräckligt trygg att vara här i två veckor. Jag vet, jag är snart 18 år -- om jag inte klarar det här, hur kommer det gå sedan när jag flyttar ut? Men vad ska jag göra om det händer något? Jag hyr inte lägenheten, och jag vet inte hur det kommer gå om något skulle hända. Jag har inte heller den vetskapen när jag flyttar ut härifrån, men jag kommer då ha kontroll över det på ett helt annat sätt än nu. Är det verkligen så fel att jag inte vill vara själv under en sådan lång period? Är det verkligen rätta av mamma att spela ut mig genom att säga saker i stil med att My inte kan jobba i Tierp för att jag inte är villig att samarbeta? Vi kommer inte heller fram till någon kompromiss, och tydligen är även det mitt fel. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra för att få henne att lyssna -- att få henne att på något djup förstå att jag är så pass osäker och obekväm med den situationen... 

Varför?

Jag sitter här nu med tårar i ögonen -- jag läste precis en artikel om den 15-åriga flickan som dog i förrigår. I de första artiklarna stod det att hon var 16, men hon var ungefär en vecka ifrån sin födelsedag. Inte för att hennes verkliga ålder spelade in -- hon blev fortfarande mördad!! Varför ska man döda en annan människa? vad leder det till? Tillfredsstälelse? Vilket jävla konstigt sätt att bli tillfredsstäld på -- tycker man verkligen att det är kul på något sätt att vara orsaken bakom en annan människas död? Är det verkligen så roligt att ligga bakom sorgen bland vänner och familj? Om det inte är en motivation till att inte döda någon, kan man alltid tänka på att man förstör sitt eget liv om man tar någon annans.

Jag vet seriöst inte vad jag ska skriva, och jag har ändå försökt formulera mig i fem minuter utan att komma någonvart. Att döda någon är det mest själviska man kan göra, även om man själv drabbas. Problemet är att man som mördare drabbas i efterhand -- offren i första hand är, förutom offret i sig, familjen och vännerna. Man orsakar smärta bland förmodligen minst ett hundratal personer innan det drabbar en själv. Det är som sagt var det mest själviska man kan göra, och man får inte heller ut någonting av det. INGEN-JÄVLA-TING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Som 16-åring har man varit med om en del, men man har fortfarande sina drömmar och mål i livet som man vill uppnå. Är det då en annan människas rätt att ta ifrån personen dessa drömmar, dessa mål och den framtid som man skulle ha fått? Vad ger oss den rätten att ta ett liv med våra egna händer, med vår vetskap? Det är vidrigt nog att det finns länder som legaliserar mord (dödsstraff är enligt mig mord) -- ska vi då ge oss själva den rätten? 

För snart två år sedan dog Riccardo Campogiani p.g.a. en misshandel. Hur reagerade vi det? Vi hade en manifestation i Stockholm och över 10 000 människor deltog. Den nästan 16-åriga flickan blev också utsatt för våld. Vi reagerade starkt på att Riccardo dog, vi lovade praktiskt taget oss själva att vi inte skulle låta det ske igen och ändå har det hänt. Kan vi inte bara lova varandra och oss själva att det inte ska hända igen och kan vi inte hålla det löftet. Mord löser ingenting, det gör inte någon form av våld heller för den delen! Är det så jävla svårt att förstå?! Det borde det inte vara. Det är bara att titta tillbaka. Vilken fråga, vilket problem, har lösts genom mord? Om ni kan svara på den frågan, och faktiskt ge ett vettigt svar, är ni fortfarande helt ute och cyklar.
  
Therese, jag kände inte dig, men vi hade några gemensamma kompisar. Jag kan inte sluta tänka på det du kunde ha fått, och som du aldrig fick. Jag kan inte sluta tänka på det faktum att det var en person som såg till att du inte kunde uppnå dina mål, dina drömmar. Jag har läst så många bra sake om dig, så utan tvekan är du i himlen och jag hoppas att du kan finna ro -- du förtjänar det, och det är säkert svårt nu i börja, eller kanske de första åren.
Vi tänker på dig -- din familj, dina vänner, de som kände dig ytligt och vi som inte kände dig överhuvudtaget.
Vila i Frid♥

Mr. BrightsideEn av de få The Killers-låtar jag gillar ^^

Slut ^^

Nej, det är inte slut riktigt än, men vi hade vår sista lektion för det här läsåret nu på morgonen. Självklart var det bara åtta personer där, men det brukar inte vara många fler på svenskan (inte på måndagarna i alla fall).
Imorgon har vi utflyktsdag -- vi ska ta oss runt Magelungen. Det finns två olika "klasser", en motionsklass och en tävlingsklass. Det är få som ska vara med på det, och jag vet inte riktigt hur jag ska göra än -- jag har inte emot promenade, tvärtom, men jag har emot 8 km lång promenad i skogen med pollen i luften. Det är inte så roligt med rinnande ögon och näsa och ingenstans att slänga använda näsdukar, så jag är lite skeptisk. 
Jag och Linn ska kanske ta en promenad senare idag, men vi får se hur det blir. Det skulle vara kul för solen är framme idag igen -- det håller faktiskt på att bli varmare nu, så jag hoppas att det blir soligt och varmt på onsdag -- jag vill att det ska vara tillräckligt varmt för att man ska kunna bada ^^ Det är varit en tradition för mig de senaste åren (okej, det senaste året) att ta mitt första dopp på skolavslutningen. Även om det inte är det första doppet badar man även på skolavslutningen. Det ska även vara en spelning på Sjöängen, så då är det inte så bra om det regnar.
 
Jag har börjat skriva "låtar" igen -- jag skrev några för två år sedan, men det tog slut efter tre-fyra stycken :P Fast man kan nog inte kalla dem för låtar -- för det första är det bara texter, och för det andra suger dem och för det tredje tror jag inte att man kan komma på en bra melodi till dem, men jag orkar inte bry mig om det. Än så länge har jag skrivit två stycken -- "Won't Let You Go" och "Falling to the Ground". Jag skrev dem på samma kväll (i torsdags, tror jag att det var), den ena på en timme och den andra på en halvtimme xD Jag har skrivit upp ytterligare 16 stycken idéer med titlar som jag vill utveckla nu under sommarlovet. Jag undrar lite grann hur det kommer att gå ^^

Jag ska försöka äta lunch, eller frukost beroende på hur man ser det, så snart som möjligt (d.v.s. nu).
Se till att be för sol och värme till på onsdag ;)
Ha det bra ♥

Flum xD

Linn och Tessan kom över idag, och en av de första sakerna vi gjorde var att gå ner till Ica för att köpa bl.a. glass :P
Jag var nere i källaren innan för att leta efter filmen som vi skulle se, men lampan hade gått och jag kunde inte hitta någonting där. Jag får väl fråga My om det -- alla filmer är i hennes rum, så hon har väl lagt den på något konstigt ställe (om hon kommer ihåg var hon lagt den).
 
Tessan, Linn och jag på väg ner till Ica -- bilden är tagen av Tessan, och jag snodde den från Linn via bilddagboken. Älskar er tjejer ^^

På kvällen, efter att Linn och Tessan hade åkt hem, åt jag middag, lyssnade på musik och satte på Vänner. Den bästa komediserien någonsin xD Det är det jag ser just nu, faktiskt :P
Imorgon är det skola igen, och jag har bara en lektion. Det känns något meningslöst, men det är ganska viktigt att jag går. Jag slutar å andra sidan halv tio och efteråt ska jag gå hem till Linn, som bor två minuter från skolan, och väcka henne (det är ditt "straff" för att ditt sommarlov redan har börjat -- mohahahaha).

Veckans fråga

Okej, från och med idag hade jag tänkt att köra "Veckans fråga" varje söndag. Med tanke på mitt tidigare inlägg skulle jag viilja fråga:

Har du någonsin kritiserat/dömt någon för hans/hennes utseende? Om ja, på vilket sätt och varför?

Skriv en kommentar eller maila mig -- lisa_fors91@hotmail.com

:@

Hejhej ^^
Jag sitter här och väntar på att Linn och Tessan ska komma -- om de ens kommer. Jag fick precis ett SMS från Tessan som undrar om jag vill bada i Sjöängen idag. Jag måste nog säga nej till det. För det första är det kallt ute -- visst det är soligt, men det är 13 grader i luften (och det blåser!), för det andra har jag ingen bikiniöverdel som passar och för det tredje... Okej jag har inget tredje alternativ :P

Jag läste precis en kort artikel på aftonbladet där det står lite om Kelly Clarkson -- att hon slår tillbaka mot viktkritiken som hon blivit utsatt för via bloggar. Tydligen började det redan för fyra år sedan för att hon inte var "supersmal", och att det har blivit värre under den senaste tiden nu när hon har gått upp mer. Som tur är bryr hon sig inte och anser att det inte är kändisarna som har problem med sin vikt -- det är människorna runt omkring.
Det enda jag kan säga är; "wtf!?" För fyra år sedan var Kelly skitsmal, så varför skulle hon gå ner i vikt? Visst, hon har gått up lite grann under de senaste åren, men vem har inte gjort det? Det är ingenting man ska bli kritiserad för och få en massa kommentarer för!! And let's face it -- Kelly's hot nomatter what! Hon ska inte behöva bli kritiserad av andra p.g.a. sin vikt, även om hon inte bryr sig om det. Det är ju inte direkt som at hon äventyrar sin hälsa, och om så var fallet skulle hon ändå inte förtjäna att bli kritiserad -- ingen förtjänar att bli kritiserad p.g.a. sitt utseende eller vikt. Är det inte meningen att man ska ta hand om varandra? Är det inte meningen att man ska respektera varandra? Är det inte meningen att man inte ska vara ett as?
Alla är olika och ser olika ut -- varför ska man då sätta upp normer på att alla kändisar ska vara smala och trimmade? Man kan vara hur vacker, snygg och sexig  som helst utan att ha den mest trimmade kroppen. Hur många tyckte inte att Robert Pattinson var assnygg redan innan han började träna? Do you see my point?
Det är det här som gör att så många människor har dåligt självförtroende, har någon form av ätstörningar och i värsta fall är självmordsbenägna. Vi kan skylla på media hur mycket vi än vill, men vi alla vet att det är hos oss det ligger. Det är inte media som sätter upp normer -- det är människor! Om människor inte hade dessa normer skulle inte media göra en stor sak av att en kändis gått upp ett kilo de senaste tre månaderna! Det värsta är också att kändisar får stämpeln "tjock" så fort man går upp lite. Det är antingen det eller "gravid" (om man är kvinna). Om denna person sedan bestämmer sig att gå ner lite för att han/hon inte klara av pressen, kommer det en ny stämpel som hävdar att man har ätstörningar. Kan man inte bara skita i deras privatliv och lämna dem ifred i åtminstone fem sekunder? Det känns nästan som att den enda fritiden de har är när de sitter på toaletten, och det ska inte behöva gå så långt. Kändisar är också människor (även om de är något talangfulla), så varför ska de behandlas annorlunda? Jag skulle inte tycka om att ha 50 fotografer efter mig så fort jag handlar mat i mataffären, eller så fort jag står utanför min tomt. Många kändisar kan förmedla mycket med de gör, men de är fortfarande människor. Människor som förtjänar respekt, människor som inte ska behöva bli kritiserade så fort de har ett BMI på 20 (mindre än det innebär undervikt). Även om man skulle vara överviktig är man inte fet. Om man har fetma behöver man hjälp att gå ner för att det äventyrar hälsan, men man förtjänar fortfarande inte att bli kritiserad. har dålig kritik gällande utseendet ngonsin gjort någon nytta? Nej, så varför håller vi fortfarande på? Är vi verkligen så korkade att vi inte kan lära oss att denna typ av kritik inte leder någonvart, om det inte leder till att man får så dåligt självförtroende tills man antingen blir anorektisk/bulimisk eller självmordsbenägna?

Det känns skönt att få kunnat skriva av sig "lite", och jag hoppas att det är fler än två personer som läser detta eftersom att det på något sätt berör oss alla.
Jag ska gå ner till källaren nu och leta efter en film som jag kanske ska se med Linn och Tessan (det beror först och främst på om jag hittar den). Linn och Tessan kommer över hit, så vi kommer inte bada (vilket är en lättnad för min del xD). 
Jag skriver senare ikväll.
♥ 

Innan jag går och lägger mig...Jag älskar det här klippet och kan inte sluta skratta i slutet när José skriker som en galning xD

Middag hos "da Hammarlunds"

Hej!! :D
Klockan är ganska mycket nu, men jag är hur pigg som helst ;) Jag har skrivit på min svenska-uppsats hela dagen, och blev klar med den :D Jag arbetade med den igår också, och redan då kom jag mer än halvvägs. Jag förtjänar nästan en klapp på axeln, men bara nästan xD
Nu på kvällen gick jag hem till Linn och Tessan -- de och Yvonne bjöd mig över på middag, och jag blev nästan överlycklig. Det var ett litet tag sedan jag såg dem :D Visst, vi SMSar varandra och så, men det är inte samma sak som att faktiskt träffa dem...
Anyway, jag gick hem till dem som sagt var och åt middag och det var så jävla gott så det inte är sant ^^ Det vattnas faktiskt lite i munnen när jag tänker på det, men å andra sidan vattnas det i munnen så fort jag tänker på vatten så det är egentligen ingen stor grej -- ovanpå det har jag lite svårt att svälja med tanke på att min näsa är snuvig från allergin. Hatar slutet av maj, början av juni då det är både björk- och gräspollen i luften. Björkpollen-säsongen är praktiskt taget över, men gräspollen säsongen börjar ta sin början. Jag är inte allergisk i sig mot gräspollen, men jag har en viss överkänslighet mot det. Björkpollen däremot är någonting som kan tortera mig i värsta fall, så de senaste dagarna har jag vaknat p.g.a. hosta som orsakats av snuvan. Det är så roligt att vakna av hosta klockan sex på morgonen när man är ledig (det hände mig i onsdags -- i tisdags hände samma sak, fast då skulle jag upp halv nio, så det var ingen större fara på det sättet...).

Okej, vad mer kan jag klaga på? :P 
Det var soligt imorse. Visserligen var det kallt, men det kändes i alla fall som att det var på väg åt rätt håll :)
Sedan under eftermiddagen blev det molnigt och blåsigt... Om det hade regnat hade vi varit tillbaka på ruta ett, men nu hamnade vi på ruta två, vilket är något bättre. 
När jag gick hem från Linn och Tessan var det ungefär lika varmt/kallt (beroende på hur man ser det) som när jag gick dit. Efter fyra timmar var temperaturen nästan detsamma -- ska man ta det som att den "sena kvällen" är något varm, eller att den "tidiga kvällen" är något kall? xD

Ska gå och göra mig i ordning innan jag läser -- jag älskar att läsa, så länge det är en bra bok. Just nu läser jag Jane Eyre -- på engelska såklart -- och den är bra, även om den kan vara lite seg på sina håll. Jag har inte kommit så långt i boken (inte ens 200 sidor), så än så länge är min favoritbok Wuthering Heights (som nummer två kommer hela Twilight-serien -- jag är faktiskt helt galen i den).
Jag skriver säkert mer imorgon ^^
God natt på er ♥

"Ny" frisyr och hårfärg

Jag klippte faktiskt håret igår, tro det eller ej, fast å andra sidan var det inte särskillt oväntat när jag har tjatat om det de senaste dagarna :P
Just nu sitter jag och pratar i telefon med Tessan -- vi pratar om hennes dröm, eller jag försöker få henne att prata om den :P
En flum-bild som jag bjuder på xD
Det var precis innan jag färgade det


Efter att ha färgat håret... Och ja, jag frös häcken av mig -- det var därför jag hade den stickade tröjan på mig ^^

En av mina favoritlåtar ^^Gamla bilder

Hejhej :)
Jag har precis färgat håret och väntar på att det ska torka till sig lite mer innan jag går ner och handlar mat -- today it's my turn to cook, and I'm so happy about it :D
Jag var inne på bilddagboken och gick igenom gamla bilder -- jag har faktiskt förändrats en del under årens gång ^^


Jag när jag var ungefär ett halvåt gammal ^^


Jag för 1½ år sedan -- Linn redigerade den så att jag skulle se bra ut :)


Jag för några månader sedan efter att Tessan hade "fjortinized me" xD
Och det är meningen att jag ska se vettskrämd ut :P

Vänner igen...

Så... Fredag igen... Händer inte så mycket idag -- ska klippa mig om en och en halv timme, sedan har jag tvättstugan och därefter är det Farsta som gäller (ska som sagt var köpa hårfäg och färga håret mörkare). I väntan på att jag ska klippa mig sitter jag här med Vänner på -- det var ett tag sedan jag såg det (för att vara jag).
Treorna tar studenten idag -- inte alls avis på dem, nerrå, jag ser verkligen fram emot att gå i skolan ett år till. Om bara jag kunde gå där resten av mitt liv (jag hoppas verkligen att min ironiska ton märktes av)...

Jag kommer inte kunna gå på Muse-konserten -- jag har inga pengar på mitt konto eftersom att jag, för det första, inte har något jobb och för det andra att mitt studiebidrag går direkt till mammas konto. Jag är med andra ord pank, och jag kan inte direkt fråga mamma om att få låna 500 kr när jag ska få en ny byrå för över 1000 kr om någon/några veckor.

Tessan SMSade mig precis -- deras (Tessans och Linns) moster fixade en biljett till mig och jag behöver bara lämna över 500 kronor på måndag. Jag har 300 kr i min plånbok, så jag behöver 200. Hårfärgen jag köper idag kommer att gå på mitt present kort på Åhlens som jag fick i julas (tack Totte och Therese för det). Jag är så jävla glad -- så fort jag har rest mig upp kommer jag att hoppa av glädje!! :D:D:D:D:D:D:D
TACKTACKTACKTACKTACKTACKTACKTACKTACKTACKTACKTACKTACKTACKT!!!


Ha det bra♥

Torsdag med Vänner

Hellu :)
Min första, och enda, lektion idag börjar klockan tre. Det är därför jag sitter här och tittar på  Vänner -- helt klart min favoritserie ^^ Jag håller verkligen med Milica om att man inte spelade in tillräckligt många säsonger.
Jag fick ett svar från min psykologilärare igår -- jag har MVG i psykologi :D Kände bara för att skryta, för det är sådant jag gör xD

Jag har inga direkta planer för idag, vilket suger för jag blir lätt uttråkad. Det är skönt att vara själv, men då räknar jag med att kunna göra något -- ta en promenad ner till Sjöängen eller något. Försök att ta en timmes promenad i regnet utan att bli blöt.
Imorgon ska jag klippa håret och sedan färga det mörkare. Jag vet, de flesta färgar håret ljusare till sommaren, men för det första passar jag inte ljust hår, för det andra passar jag i mörkt hår och för det tredje tycker jag bättre om mörkt. Men först måste jag ju till Farsta om någon vill följa med ^^

???

Jag hittade aldrig min psykologilärare, så istället för en muntlig komplettering ska skicka ett mail, och jag hoppas att det går bra.
Jag och Linn började prata om att gå på Muse-konserten i oktober -- först var det bara på skoj, men sedan vet jag inte vad som hände. Jag vet inte om vi fortfarande skojade efter en kvart, eller om vi blev seriösa. Jag hoppas att vi blev seriösa, för jag vill verkligen gå på konserten. Jag sitter faktiskt vid datan nu och drogar flera Muse-låtar (en av mina favoriter är såklart Assassin) och jag hoppas att de spelar Stockholm Syndrome när de kommer till Sverige. För det första finns det en viss ironi i det hela, och för det andra är den bra ^^ Fast å andra sidan är de flesta låtarna bra -- även om det finns några jag stör mig lite grann på...
Ska nog skriva det där mailet nu, och sedan hoppas på det bästa.
Peace out, y'all ♥

Happiness ^^

Hey, guys ;)
Okej, det har inte hänt så mycket de senaste dagarna, men jag är ändå glad. För det första fick jag reda på att jag har VG i matte B -- jag fick tydligen VG på nationella, så det gjorde mig väldigt glad. Något som sedan fick mig att hoppa av glädje var när jag fick reda på mitt betyg i idrott. Jag fick VG där också, och jag vet verkligen inte hur i helvete jag har lyckats med det. Min idrottslärare måste ha varit hög eller något när hon satte det betyget...
När jag kom hem såg jag att en bok som mamma beställde åt mig hade kommit -- den heter Om jag stannar och det är helt klart en bok jag rekomenderar, även om den var något kort. Jag började läsa den igår på kvällen och jag hade läst ut den fyra timmar senare, och under den tiden hade jag ätit och även somnat (jag hade faktiskt bara fått några timmars sömn natten innan). Den är knappt 200 sidor tjock, så den är inte lång alls, vilket var lite synd (enligt min åsikt). Men den är sjukt bra, men precis som med Innan jag dör ska man inte läsa den om man har smink på sig.

Idag är jag ledig -- har vanligtvis bara tre lektioner på onsdagar, och med tanke på att betygen sätts idag behöver man inte komma på lektionerna. Det enda jag ska göra är att åka till skolan och göra en muntlig komplettering till psykologin för att kunna få ett MVG. Jag hoppas att det går bra, för annars känns det lite som att jag förbereder mig och arbetar till ingen nytta... Och jag inser nu att jag låter lite som en fjortis när jag uttrycker mig så här (Linn, Tessan -- klipp till mig när jag går över gränsen från att vara normal till att bli en fjortisliknande varelse!!!).

Wish me luck

Måndag igen...

Precis som för en vecka sedan är det måndag idag -- inte den bästa dagen, men det är något man får leva med. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen óch ta en dag i taget innan helgen kommer tillbaka ^^
Det är inte långt kvar till sommarlovet, och man märker verkligen av det. För det första är det vädret -- det var 25 grader varmt idag och soligt som fan :D För det andra märker man av det på stämmningen runt omkring en (antingen är man trött och något utsliten nu mot slutet, eller så är man glad och förväntasfull). Jag är faktiskt avundsjuk på My för det. Okej, jag ska omformulera mig -- jag är avundsjuk på  Linn för det. Hennes sommarlov börjar nu på fredag medan mitt (och Tessans också för den delen) börjar nästa onsdag. Ser fram emot det mer än någon annan -- du ingår också i beräkningen, Linn ^^ Det jag ser fram emot, förutom det uppenbarliga, är att jag fyller 18 :D Jag vet fortfarande inte hur det blir -- jag ska definitivt träffa kompisar på just den dagen och firar med familjen helgen som kommer (jag fyller år på en torsdag). Frågan är hur vi ska fira -- jag och mamma pratade om att kanske åka på en kryssning till Riga eller något. Visserligen var det mest på skoj, men man kan alltid hoppas (a). Bara det är två anledningar, och jag har en tredje -- jag ska skaffa en tatuering!! :D Nästan ingen i min familj förstår varför, men det är någonting jag har velat ha sedan jag var runt 12 år. Jag vet till och med var jag vill ha den, och jag vet vad jag vil ha. Det enda jag inte vet är vilken studio jag kan vända mig till -- jag vill att det ska vara en bra studio med bra priser (jag har inte så mycket pengar som att spendera). Har någon något tips?

Idag var det skola, precis som vanligt. Den enda skillnaden var att jag inte hade någon psykologi och att franskan avslutades en halvtimme tidigare -- jag slutade med andra ord kl. 12. Jag träffade sedan Virre och vi skrev en pjäs tillsammans till engelskan -- jag och Virre var två av de fem som utgjorde vår grupp förra veckan då pjäsen skulle spelas upp. Virre blev tyvärr sjuk och kunde inte vara med, och vår lärare har inte kunnat bedömma henne. Han har en bedömmning på mig, så det är främst Virre som pratar (och skrattar). Vi ska träffa honom imorgon runt tre och vi får hoppas att det går bra -- att ingen av oss skrattar på fel ställen, för det hände en hel del gånger under repetitionerna.

Jag ska gå och äta nu
Ha det bra ♥